Mikkelin seutukirjasto ja Xamkin PURE haastavat keskustelemaan vieraslajeista

Mikkelin pääkirjastolla on tiistai-iltana 3. toukokuuta tarjolla tietoa ja keskustelua haitallisista vieraskasvilajeista.

Vieraslajeista ja Xamkin PURE-hankkeesta kertovat projektipäällikkö Tuija Ranta-Korhonen ja lehtori Kirsi Itkonen. Kotipuutarhan hoidon näkökulmasta aihetta kommentoi Mikkelin puutarhayhdistyksen puheenjohtaja Sari Pesonen.

Vieraskasvilajit, kuten jättiputki, jättipalsami ja lupiini, leviävät helposti ja kaventavat alkuperäisen kasvilajiston elinmahdollisuuksia. Levitessään vieraskasvilajit heikentävät ympäristön monimuotoisuutta.

Vieraslajeja torjutaan yhä aktiivisemmin erilaisissa hankkeissa sekä yhdistysten ja yksityisten toimesta. Tilaisuudessa Ranta-Korhonen ja Itkonen kertovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin PURE -hankkeesta, jonka tavoitteena on lisätä tietoa vieraskasvilajeista ja niiden haitallisuudesta ympäristölle. Hankkeessa kehitetään myös tehokkaampia keinoja torjua jättiputkea ja etsitään sille erilaisia hyötykäyttömahdollisuuksia.

Vieraskasvilajit ovat ongelma myös monissa kotipuutarhoissa, joista ne voivat levitä luontoon. Tilaisuudessa pohditaan yhdessä sitä, mitä kotipuutarhurit ja kaikki luonnon ystävät voisivat tehdä estääkseen vieraslajien leviämistä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sen juontaa Mikkelin seutukirjaston kirjastopäällikkö Sylvia Stavén.

Vieraslajeja torjumaan taas! – tietoa ja keskustelua Mikkelin pääkirjastolla tiistaina 3.5. klo 16.30–18.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka