Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjailija Selja Ahava ja näyttelijä Petriikka Pohjanheimo vierailevat Mikkelin taidemuseossa

Toukka-akka-monologi perustuu Selja Ahavan kirjaan Nainen joka rakasti hyönteisiä.

Näyttelijä Petriikka Pohjanheimo esittää tiistaina 3.5. dramatisoidun monologin Toukka-akka Mikkelin taidemuseossa. Monologi perustuu Selja Ahavan romaaniin Nainen joka rakasti hyönteisiä (2020).

Myös Ahava vierailee Mikkelin taidemuseossa tiistaina. Ennen Pohjanheimon esitystä hän perehdyttää yleisöä romaaninsa taustoihin ja kertoo sen päähenkilön esikuvana olleesta Maria Sibylla Merianista.

Saksalainen, vuonna 1647 syntynyt Merian oli luonnontutkija ja taiteilija. Hän julkaisi useita kirjoja hyönteisistä, ennen kaikkea perhosista, ja kuvitti ne pikkutarkoilla maalauksillaan. Merian muun muassa dokumentoi ensimmäisenä perhosen muodonmuutoksen neljä vaihetta.

Pohjanheimon monologissa Maria käy läpi muodonmuutosta kirjan päähenkilön mukaisesti. Muodonmuutos jatkuu symbolisesti vuosisadasta toiseen, uskonnon tehdessä tilaa tieteelle ja naisen kuoriutuessa perhoseksi ahtaasta toukan roolistaan.

Toukka-akka, monologi ja kirjailijan sana Mikkelin taidemuseossa 3.5. kello 17.30.