Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n suositus neljänsistä koronarokotteista laajenee

Rokotesuosituksen laajentamista voidaan harkita, jos tilanne huononee vielä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) laajentaa hieman neljänsien koronarokotteiden suositusta. THL suosittelee, että kunnat tarjoavat neljännen koronarokoteannoksen myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Neljättä koronarokotetta eli toista tehosteannosta on jo aikaisemmin suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Koronaepidemia helpottanut

Tällä hetkellä koronaepidemia on helpottanut, kerrottiin THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön koronakatsauksessa tänään.

Suomessa rekisteröidyt koronatapaukset sekä sairaala- ja tehohoitotapaukset ovat olleet laskussa maaliskuun puolivälin jälkeen. Myös valtakunnallinen koronan ilmaantuvuus jätevedessä on kääntynyt laskuun.

THL:n johtaja Mika Salminen kuitenkin totesi, että koronavirus on tullut jäädäkseen. Etenkin talvisin on varauduttava uusiin epidemia-aaltoihin.

THL seuraa epidemiatilannetta ja virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon sekä laatii erikseen suosituksen syksyn koronarokotusten tehostamisesta sekä aikuisille että lapsille. Jos tilanne muuttuu huonommaksi esimerkiksi uusien varianttien vuoksi, THL varautuu antamaan suosituksia neljännen annoksen laajentamisesta jo ennen syksyä.