Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnallinen pyöräilyviikko alkaa perjantaina 6.5. – Mikkelissä viikkoon liittyy erilaisia tapahtumia torilla

Tiistaina 10.5. kannustetaan kaikkia polkemaan pyörällä töihin.

Perjantaina alkaa valtakunnallinen pyöräilyviikko. Pyöräilyviikon teema on tänä vuonna oikeus turvalliseen pyöräilyyn.

Pyöräilyviikkoon liittyy erilaisia valtakunnallisia ja paikallisia tapahtumia.

Tiistaina 10.5. vietetään valtakunnallisesti Pyörällä töihin -päivää, jonka aikana kannustetaan kaikkia hyppäämään tiistaina pyörän satulaan ja kokeilemaan työmatkan kulkemista pyörällä.

Keskiviikkona puolestaan vietetään Pyörällä kouluun -päivää ja kannustetaan koululaisia, opettajia ja koulun muuta henkilökuntaa kulkemaan matkansa pyörällä.

Mikkelissä pyöräilyviikolla järjestetään keskiviikkona 11.5. kello 14.15–16.00 Koulumatkapyöräilyn edistäminen alakoulusta toiselle asteelle -luento Etelä-Savon ammattiopiston auditoriossa Otavankadulla. Kaikille avoimessa tilaisuudessa kerrotaan pyöräilyn edistämisestä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Viikko huipentuu perjantaina 12.5. toritapahtumaan Hallitustorin eteläpäädyssä. Tarjolla on pyöränhuollon lisäksi esimerkiksi leikkimielinen ajoharjoittelurata. Paikalla voi tutustua myös sähkö- ja laatikkopyörään sekä hypätä riksapyörän kyytiin.

Myös senioripyöräilijöiden kannattaa saapua paikalle. Mikkelin Ladun järjestämä Senioripyöräilyn tapaaminen alkaa kello 12, jonka jälkeen voi lähteä yhteislenkille.

Tapahtuman päättää Päättäjäpyöräily klo 17.00 alkaen, kun kaupungin päättäjät suuntaavat pyörälenkille keskusta-alueelle.

Lue myös: Polkupyöräliikkeiden ovet käyvät Mikkelissä, mutta toimitusongelmat varjostavat kevättä – "Viime kesänä tilatuista polkupyöristä noin puolet ovat tulematta"

Lue myös: Mikkeliläinen Iiris Viljanen, 12, haluaa harrastaa, vaikka äiti ei voi kuljettaa häntä autolla treeneihin – Autoton arki Mikkelissä vaatii sumplimista ja harmittaa välillä, mutta sillä on myös hyvät puolensa

Lue myös: Mikkeliläinen ”pyöräguru” ja pikaluistelija Hessu Sundström, 65, painaa kaksi treeniä päivässä hymy huulilla talven pimeydessäkin – Vaimon kuolema opetti, miten elämää kannattaa oikeasti elää

Lue myös: Kun uskollista kävelykaveria enää ollut rinnalla, Länsi-Savon toimittaja Arja Reinikainen päätti vaihtaa lajia ja osti tänä keväänä sähköpolkupyörän – Tällaiset ovat kokemukset 300 poljetun kilometrin jälkeen