Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote laajentaa neljänsien koronarokotteiden jakelua ensi viikolla – varoittaa ruuhkista

Jotta neljännen rokotuksen saa, edellisestä rokoteannoksesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti torstaina neljänsien koronarokotusten suosituksen laajentamisesta. THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta nyt myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä, sekä iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Aiempi suositus koski 12 vuotta täyttäneitä vakavasti immuunipuutteisia, 80 vuotta täyttäneitä ja kaikkia hoivakodeissa asuvia iäkkäitä.

Essoten rokotuspisteillä laajennettu suositus otetaan käyttöön ensi viikolla maanantaista 9.5. alkaen.

– Neljännen rokoteannoksen saavat silloin myös ne iäkkäät, jotka eivät pärjää yksin kotona, sekä iäkkäät, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. Edellisestä rokoteannoksesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Ruuhkien välttämiseksi Gärdström suosittelee nettiajanvarausta koronarokotukseen hakeutuville.

– Olemme pienentäneet rokotuskapasiteettia vähentyneen kysynnän vuoksi, eikä kapasiteettia pystytä nostamaan nopeasti. Siksi kysynnän kasvaessa ruuhkia voi alkuun syntyä neljänsien rokotusten laajentuessa uusille ryhmille, Gärdström sanoo.