Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäautokausi on taas täällä – Kirjoita ikimuistoisista automatkoistasi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland ja Espoon Automuseo keräävät muistoja ja kokemuksia autoista ja autoilusta.

Auto. Arkinen välttämättömyys tai intohimoinen harrastus – jopa elämäntapa, johon panostetaan aikaa ja rahaa. Synnytti se sitten elämyksiä tai toimeentuloa, herättää autoilu voimakkaita tunteita ja muistoja. Autoilla on viestitty niin vaurautta ja statusta kuin tyyliä ja edistyksellisyyttä. Eri automerkkeihin on solmittu elämänmittaisia tunnesiteitä. Autoilla on sahattu pikkukaupungin pääkatua kaveriporukassa, kierrelty Suomea ja Eurooppaa koko perheen voimin tai seikkailtu romanttisissa road trip -tunnelmissa.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland ja Espoon Automuseo keräävät muistoja ja kokemuksia autoista ja autoilusta. Voit kirjoittaa siitä, mitä autot ja autoilu sinulle merkitsevät, ja jakaa autoilumuistosi. Voit kertoa esimerkiksi ikimuistoisista automatkoista tai ehkä haluat muistella rakkainta – tai raivostuttavinta autoasi? Onko suhteesi autoihin ja autoiluun kenties muuttunut vuosien varrella? Miten? Millaisena näet autoilun tulevaisuuden?

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland ja Espoon Automuseo järjestävät Automuistot-muistitietokeruun 25.4.–30.9.2022. Suomenkieliset kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Ruotsinkieliset vastaukset arkistoidaan SLS:n arkistoon.

Keruun tuloksista tiedotetaan loppuvuodesta 2022 ja vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Omat automuistot voi kertoa suomeksi osoitteessa finlit.fi/automuistot.