Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuolleet | Maanviljelysneuvos Seppo Kauppila oli merkittävä hevosalan vaikuttaja

Maanviljelysneuvos, agronomi Seppo Kauppila (19.7.1938–29.4.2022) teki elämäntyönsä maatalousneuvonnan parissa 1965–2001. Hän toimi ennen eläkkeelle siirtymistään Mikkelin maaseutukeskuksen johtajana. Seppo Kauppila oli Agronomiliiton liittovaltuuston puheenjohtaja vuosina 1972–1983.

Seppo Kauppila toimi säästöpankin hallintoelimissä, samoin Suomen 4H-liiton. Valtakunnallisten ja maakunnallisten luottamustoimien lisäksi hänellä oli aikaa myös hevosalan edistämiseen. Hän toimi Mikkelin raviradan hallituksen puheenjohtajana vuosina 1976–2004. Samaan aikaan St Michelistä kehittyi valtakunnallinen huipputapahtuma.

Yhteydenpito valtiovaltaan ja tyylikkäästi hoidettu edustaminen olivat leimaa-antavia hänen puheenjohtajakaudellaan. Seppo Kauppilan kausi Mikkelin raviradan puheenjohtajana oli poikkeuksellisen pitkä ja merkityksellinen. Koko hevosala hyötyi hänen panoksestaan ja yhteyksistään.

Eläkkeellä ollessaan Seppo Kauppila jatkoi työtä edelleen hevosalan kehittämiseksi. Hän toimi mm. eri tehtävissä Suomen Hevostietokeskuksen tilaisuuksissa ja oli perustajajäsen Hevostietokeskuksen muuttuessa ry:ksi.

Lukuisista kunnianosoituksista merkittävin oli hänelle vuonna1989 myönnetty maanviljelysneuvoksen arvonimi. Hän sai Maaseutukeskusten Liiton kultaisen ansiomerkin. Hän oli myös Mikkelin raviradan kunniapuheenjohtaja, Agronomiliiton kunniajäsen ja Suomen Hevostietokeskus ry:n kunniajäsen. Hänelle myönnettiin Suomen Hippos ry:n kultainen ansiomerkki. Seppo Kauppila oli reservin kapteeni ja hänelle oli myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun 1 luokan ritarimerkki.

Kauppilalla oli loistava taito huomioida toiset ihmiset. Hän oli pidetty esimies ja työtoveri. Hän oli myös tunnelman kohottaja tapaamisissa sekä illanistujaisissa, joita vitsit ja haitarinsoitto siivittivät.

Seppo Kauppila oli mukana myös seurakuntatyössä. Puolison kanssa tehdyillä retkillä tutuiksi tulivat kirkot eri puolilla maata. Seppoa jäivät kaipaamaan Raili-puoliso, tyttären ja pojan perheet sekä laaja ystäväjoukko.

Kirjoittajat ovat Seppo Kauppilan työtovereita ja ystäviä.