Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miprolle uusi miljoonatilaus Väylävirastolta – Mikkeliläinen yritys parantaa nyt Kuopion ratapihan turvallisuutta

Usean vuoden urakassa korjataan puutteita raideteknisissä turvalaitteissa ja vaihteiden keskityksessä.

Mikkeliläinen Mipro Oy toimittaa uuden turvalaitejärjestelmän Kuopion ratapihalle.

Kokonaisuus sisältää muun muassa opastimien ja vaihteiden keskitetyn ohjauksen, mukaan lukien mahdollisuuden paikallisohjaukseen.

– Ajanmukainen ja toimiva ratapiha muotoutuu tämän myötä osaksi Kuopion jo kehitettyä asemaseutua ja matkakeskusta, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Vesa Ruohomäki tiedotteessa.

Kuopion ratapihalle pysähtyy vuosittain noin 9 100 junaa. Ratapiha palvelee Savon radan linjaliikennettä, alueen kierrätysmetallien ja raakapuun kuljetuksia sekä paikallisen aaltopahvitehtaan kuljetuksia.

Miprolta tilattu työ liittyy tänä keväänä alkaneeseen kokonaisuuteen, jossa uusi turvalaitejärjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Vuosi sitten Länsi-Savo kertoi Väyläviraston ostaneen Miprolta vastaavanlaisen urakan Joensuun ratapihalle 7,4 miljoonan euron kauppasummalla.

Väyläviraston projektipäällikön Vesa Ruohomäen mukaan tällä kertaa kyse on noin neljän miljoonan euron kaupasta.

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys, jonka pääkonttori on Mikkelissä. Yrityksellä on toimipisteet myös Espoossa, Oulussa sekä Tallinnassa ja se työllistää noin 125 ammattilaista. Väyläviraston ohella Mipron asiakkaita ovat esimerkiksi HKL, Eesti Raudtee As sekä useat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.