Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nimekäs puhujakaarti pohtii heinäkuussa Suomen turvallisuutta Mikkelissä – Päämajasymposium palaa koronatauolta

Päämajasymposium järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen Mikkelissä heinäkuussa.

Symposium kokoaa nyt 13. kerran päämajakaupunki Mikkeliin asiantuntijoita ja poliitikkoja keskustelemaan ajankohtaisista turvallisuuteen, talouteen ja politiikkaan liittyvistä teemoista.

Keskustelujen aiheina ovat tällä kertaa Suomen poliittinen turvallisuus ja sotilaallinen varautuminen, tiedottaa tapahtuman pääjärjestäjiin lukeutuva Etelä-Savon maakuntaliitto.

Asiaa lähestytään kahdesta näkökulmasta, joita ovat Suomen turvallisuuspoliittinen asema ja sotilaallinen varautuminen.

Näistä tulevat keskustelemaan Helsingin yliopiston apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, joka hoitaa Venäjän turvallisuuspolitiikan tutkimuksen Mannerheim-professuuria, Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith sekä Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori Mika Kalliomaa.

Lisäksi paneelikeskusteluun osallistuvat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sekä kansanedustaja Antti Häkkänen.

Mannerheim-luennon pitää Maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori Mikko Karjalainen.

Symposiumin juontaa Jussi-Pekka Rantanen ja päätössanat lausuu Merja Ylä-Anttila Yleisradiosta.

Symposiumia ovat maakuntaliiton ja Mikkelin kaupungin lisäksi järjestämässä Länsi-Savo, Yleisradio, Mikkelin Musiikkijuhlat sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti.

Tilaisuus on konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa 6. heinäkuuta, ja se on kaikille avoin ja maksuton.