Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kamarikuoro juhlii ensiesityksellä

Mikkelin Kamarikuoro konsertoi helatorstaina Mikkelin tuomiokirkossa. Konsertissa kuullaan ensiesitys musiikkineuvos Matti-Veikko Kuusen säveltämästä koraalimotetista Herra, huoneessas.

Kuusi on johtanut Mikkelin Kamarikuoroa 35 vuoden ajan. Hän tuli kuoron johtajaksi vuonna 1987.

– Lähtökohtana koraalimotettiin oli Brucknerin laulu Locus iste, kertoo Matti-Veikko Kuusi sävellyksestään kuoron julkaisemassa tiedotteessa.

– Mielessäni alkoi soida unkarilainen virsi Herra, huoneessas, näytät kunnias. Kertosäkeiden lähtökohtana on toinen jumalanpalvelusvirsi Oi, kuinka ihana on huonees, Jumala.

Director cantus Raimo Saari perusti kuoron vuonna 1965, ja kuoro on ollut osa Mikkelin tuomiorovastikunnan oratoriokuoroa vuodesta 15 vuoden ajan.

Kuoro on laulanut laajan a cappella -ohjelmiston ohella muiden muassa J. S. Bachin Jouluoratorion kaikki kuusi kantaattia sekä Johannespassion. Joseph Haydnin oratorio Luominen esitettiin yhteistyössä jyväskyläläisten kanssa.

Helatorstain konserttiohjelman keskeiset aiheet ovat Jumalan huone, jumalanpalvelus ja hyvä paimen. Kirkko ei ole vain rakennus, vaan myös seurakuntalaisten yhteisö. Jumalanpalveluksen elementit toistuvat konsertin ohjelmassa. Urkusoolot liittyvät messun ehtoollisosaan. Tuore koraalimotetti Herra, huoneessas tavallaan kokoaa teemat yhteen.

Konsertissa on mukana Pulkkisen perheyhtye sekä solisteina Riitta Kuusi (sopraano) ja Eero Kantola (basso).

Mikkelin Kamarikuoron kirkkokonsertti helatorstaina 26.5.2022 klo 18 Mikkelin tuomiokirkossa. Vapaa pääsy. Ohjelmat 10 euroa.