Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eräkirjailija Olli Järvenkylä kertoo Mikkelin pääkirjastossa reppuretkistään ja tavoista nauttia luonnossa kulkemisesta

Järvenkylä kiersi valokuvaajan kanssa kirjaansa varten kaikki Suomen kansallispuistot.

Eräopas ja retkeilytoimittaja Olli Järvenkylä saapuu torstaina 19. toukokuuta Mikkelin pääkirjastoon.

Järvenkylä käsittelee vierailullaan uutta kirjaansa Reppuretki kansallispuistoon, jonka Järvenkylä koosti valokuvaaja Tomi Rantasen kanssa. Kirja on samalla eräoppaan reissutarina ja luonnonkirjoa esittelevä valokuvakirja.

Maamme jylhät maisemat esitellään perin pohjin, sillä kirja kattaa kaikki Suomen 41 kansallispuistoa.

– Tutustuimme kansallispuistoihin eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina patikoiden, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja lumikengillä. Välillä yhdessä, ajoittain itseksemme, Järvenkylä taustoittaa.

Kirjassa esitellään myös uudenlaisia luonnossa liikkumisen muotoja.

– Toivomme lukijoiden löytävän oman tapansa ja tyylinsä nauttia suomalaisesta luonnosta. Haluamme kannustaa vastuulliseen ja turvalliseen retkeilyyn.

Järvenkylällä on vankka kokemus luonnossa samoilusta, sillä esimerkiksi ainoastaan Urho Kekkosen kansallispuistossa hän on viettänyt sata vuorokautta. Rantanen puolestaan pyöräili kaikkiin Suomen kansallispuistoihin saman kesän aikana.

Järvenkylän tekemistä eräreissuista voi käydä katsomassa maistiaisia blogista Tarinoita reppuretkiltä. Siellä näkyy myös paikallisesti tuttuja näkymiä, kuten Neitvuori Mikkelin Anttolassa ja Puumalan saaristoreitti.

Olli Järvenkylä vierailee Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa torstaina 19.5. kello 17.30 alkaen.