Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään julkistetaan Vuoden museo 2022 – Palkintoa kärkkyy myös Muisti ja Päämajamuseo

Palkintogaala alkaa kello 19.

Vuoden museo 2022 valitaan tänään valtakunnallisilla museopäivillä Ahvenmaalla. Mikkelistä finalistien joukossa on Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo.

Kolme muuta finalistia ovat Hotelli- ja ravintolamuseo Helsingistä, Lottamuseo Tuusulasta ja Poliisimuseo Tampereelta. Kilpailu on Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämä.

Vuoden museo -palkinto jaetaan tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan. Se voi olla myös tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Aiemmin palkinnon ovat voittaneet esimerkiksi Suomen maatalousmuseo Sarka, Satakunnan Museo ja Emma eli Espoon modernin taiteen museo.

Palkinnot jaetaan tänään kello 19 alkavassa Museopalkintogaalassa.