Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Pitäjänkirkossa soi sunnuntaina The Beatles – Laulumessu on kädenojennus myös maailmanrauhalle sekä lapsille ja nuorille

Tilaisuuden juontaa pastori Kari Rossi, joka kertoo taustatarinoita tuttujen kappaleiden takaa.

Mikkelin Pitäjänkirkossa lauletaan sunnuntaina klassikoiden settilistaa, kun Beatles-messu rytmittää iltapäivää.

Yhteislaulutilaisuudessa kuullaan muun muassa All my lovingin ja Yesterdayn kaltaisia ikivihreitä. The Beatlesin kappaleiden lisäksi messussa soi musiikkia Cat Stevensiltä.

Soitannan Pitäjänkirkkoon tuo mikkeliläisduo Kirsi Lahti ja Jari Lahti. Alun perin yhtye The Cousinsin piti esiintyä messussa, mutta sairastuminen peruutti suunnitelman. Muutoksen vuoksi Beatles-messu järjestetään yhteislaulutyylisenä.

Tilaisuuden juontaa pastori Kari Rossi, joka kertoo taustatarinoita tuttujen kappaleiden takaa. Beatles-messu on jumalanpalvelus, joka koostuu samoista vaiheista kuin tavallinen sanajumalanpalvelus: Raamatun teksteistä, rukouksista, puheesta ja musiikista.

Virsien sijasta Beatles-messussa soi arvatenkin liverpoolilaisnelikon tuotanto. Kävijöille jaetaan lauluvihot.

Säveliä maailmanrauhalle

Musiikin juhlistamisen lisäksi tapahtuma on kannanotto maailmanrauhan puolesta.

Kuluvan vuoden Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla autetaan koronapandemiasta kärsiviä nuoria ja lapsia. Tapahtuman tiedotteen mukaan The Beatlesin kappaleet sopivat keräyksen teemaan hyvin, koska lauluissa käsitellään muun muassa nuorten ja vanhempien välistä suhdetta.

Beatles-messujen järjestäminen aloitettiin Suomessa 2010-luvulla. Usein messuja järjestetään muiden Beatles-tapahtumien yhteydessä.

Tämän vuoden Beatles Weekendin teemamessu järjestetään Helsingissä Kallion kirkossa huomenna lauantaina.

Beatles-messu Pitäjänkirkossa Mikkelissä sunnuntaina 22. toukokuuta kello 13.