Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukkoseppä ei tullut paikalle, ikkuna ei mennyt rikki vasaralla – Itsensä ulos lukinnut pyysi pelastuslaitosta murtautumaan kotiinsa Mikkelissä

Etelä-Savon pelastuslaitos auttoi itsensä ulos lukinnutta henkilöä myöhään lauantai-iltana. Epäonninen mökkiläinen oli unohtanut avaimensa sisälle, eikä löytänyt keinoa murtautua omaan kotiinsa. Hän oli koettanut rikkoa talonsa ikkunaa vasaralla, mutta ei ollut onnistunut yrityksistä huolimatta. Ulos jäänyt asukas oli myös tavoitellut lukkoseppää tuloksetta.

Oltuaan ulkona lähes kaksi tuntia, henkilö soitti hätäkeskukseen ja pyysi palokuntaa murtautumaan kotiinsa. Pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat Mustasaarentiellä sijaitsevalle mökille hieman puolenyön jälkeen.

– Yritettiin mennä tuuletusikkunan kautta varovasti sisään, mutta se ei onnistunut, koska se oli niin tiukasti silikonilla kiinni, päivystävä palomestari Eero Aho kertasi tapahtumia.

Lopulta pelastuslaitos särki tuuletusikkunan ja asukas pääsi sitä kautta takaisin sisälle. Sisällä murtautujia odotti asukkaan uskollinen koira.

– Omistaja meni siitä itse sisään, kun siellä oli vähän sen oloinen koira, että hän ei tervehtinyt pelastajia lämmöllä, Aho sanoi.