Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä asuintalon pihapiiriin vaeltanut sika aiheutti hämmennystä poliisipartiossa – "Tämä on meille aika poikkeuksellinen tehtävä"

Itä-Suomen poliisi twiittasi hieman erikoisemmasta tapauksesta. Pieksämäellä liikkunut poliisipartio sai sunnuntaiaamuna ilmoituksen asuintalon pihapiiriin eksyneestä siasta. Karannut eläin aiheutti hämmennystä niin ilmoittajassa kuin paikalle saapuneessa partiossakin. Omistajaa sialle ei meinannut heti löytyä.

– Kyseessä ihan oikea sika, eläimen nähnyt poliisipartio raportoi twiitin mukaan.

Pakomatkalle lähteneen sian koti löytyi lopulta lyhyen matkan päästä ja kadoksissa ollut eläin saatiin palautettua omistajalleen.

– Tähän ei liity suurempaa dramatiikkaa. Onpahan Itä-Suomessa monenlaista hommaa. Myöskin joudutaan tekemään näitä maaseutupoliisin töitä, Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoi.

Joutjärven mukaan poliisi kohtaa karanneita eläimiä säännöllisin väliajoin. Ylivoimaisesti yleisempiä karkureita ovat koirat. Maatalouseläimistä eksyy eniten hevosia, nautoja ja lampaita. Sikoja sen sijaan katoaa harvakseltaan.

– Kiinnitimme huomiota siihen, koska tämä on meille aika poikkeuksellinen tehtävä.