Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otontupa siirtyy Attendolta Essotelle Kangasniemellä – Henkilöstöpula ajoi toiminnan siirtoon

Attendon Otontuvan tehostetun palveluasumisen yksikön toiminta siirtyy Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle Essotelle kesäkuun alussa.

Essote kertoo tiedotteessa, että muutos johtuu Attendon henkilöstöpulasta.

Asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois hoivakodista, eikä muutos näy heidän arjessaan. Otontuvassa on nyt 27 tehostetun palveluasumisen asukasta. Otontuvan kokonaispaikkamäärä on 38.

Otontuvan henkilökunta siirtyy Attendolta Essoten työntekijöiksi.

Attendo ja Essote ovat neuvottelujen jälkeen päätyneet turvaamaan toiminnan jatkuvuuden tällä tavoin.

Aluejohtaja Simo Saarasen mukaan Attendo on tehnyt lukuisia rekrytointitoimia saadakseen Otontupaan lisää henkilökuntaa. Tilanteesta on oltu tiiviissä yhteydessä palvelun tilaajaan eli Essoteen.

– Toimilupamme mukainen henkilöstörakenne on mahdoton saavuttaa, joten olemme yhteisellä päätöksellä päätyneet tähän ratkaisuun, Saaranen sanoo tiedotteessa.

– Essote ja tuleva hyvinvointialue turvaa asiakkaiden hoivan ja hoidon jatkuvuuden sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vastedes, vs. vastuualuejohtaja Eeva Häkkinen Essoten vanhus- ja vammaispalveluista kertoo tiedotteessa.

Essotella on Otontuvan kanssa samassa kiinteistössä Annintupa-niminen yksikkö, jossa on viisi tehostetun palveluasumisen paikkaa, kymmenen tavallisen palveluasumisen paikkaa ja seitsemän jaksohoitopaikkaa. Annintuvan toiminta jatkuu entisellään.

Annintuvan ja Otontuvan kiinteistön omistaa Attendo.

– Henkilökunnan rekrytoinnissa Otontupaan selvitämme synergiamahdollisuudet muiden yksiköidemme kanssa. Toki hoitajien rekrytointi on meillä muutenkin jatkuvaa toimintaa, Essoten Eeva Häkkinen kommentoi Länsi-Savolle.

Häkkisen mukaan tällainen hoivayksiköiden haltuunotto ei ole erityisen yleistä. Edellinen vastaava tapaus oli viime syksynä Mikkelin Pietarinpirtin otto Essoten hoitoon.

Uutista täydennetty klo 17.06.