Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Graniittitalon hinta laski reippaasti – Mikkelin entinen taidemuseo on nyt kaupan puolella miljoonalla eurolla

Kaupunki ja kiinteistövälittäjä ovat etsineet kiinteistölle ostajaa kauan.

Mikkelin entinen taidemuseo eli Graniittitalo on osoittautunut vaikeaksi myyntikohteeksi – tai ainakin hintapyyntö korkeaksi kunnostustarpeisiin nähden.

Graniittitalo on nyt tuotu verkkoon julkiseen välityspalveluun tarjouskauppakohteeksi, ja lähtöhinta on 500 000 euroa.

Vertailun vuoksi maakunnasta löytyy julkisesta myynnistä esimerkiksi kymmenkunta loma-asuntoa vähintään samalla hinnalla.

Hallituskadun ja Ristimäenkadun kulmauksessa sijaitseva rakennus on Mikkelin kaupungin omistama. Kun kaupunki yli kaksi vuotta sitten teki myyntitoimeksiannon, kiinteistön kauppahinnaksi asetettiin 1,7 miljoonaa euroa.

Kaupungin kiinteistöjen myyntiä hoitaa Asenne LKV. Yrityksen toimitusjohtaja Matti Perälä sanoo, että kiinnostuneita asiakkaita on ollut.

– Mutta tarjouksia ei toistaiseksi ole saatu. Rakennus vaatii kunnostusta sekä ostajalta rahaa, aikaa ja visioita.

– Uskon kuitenkin, että ainutlaatuinen kohde menee kaupaksi, sanoo Perälä.

Hinnan pudottaminen perustuu lisäselvityksiin. Uusia kunnostustarpeita ei Perälän mukaan selvityksissä ilmennyt, mutta hinta vain todettiin liian korkeaksi.

Kaksi vuotta sitten kaupunki muutti tontin kaavaa siten, että rakennusta voi käyttää asumiseen, liiketilaksi tai vaikkapa majoitustoimintaan. Graniittitaloa myydäänkin kunnostettavaksi asuin- tai liikekäyttöön tai pieneksi hotelliksi.

Rakennus on ollut tyhjillään vuodesta 2018, jolloin Mikkelin taidemuseo muutti pois sisäilmaongelmien takia. Taidemuseo aloitti vuonna 2019 toimintansa kauppakeskus Akselissa.

Vuonna 1914 valmistunutta Graniittitaloa luonnehditaan maakunnallisesti arvokkaaksi kohteeksi. Vuosien aikana rakennuksella on ollut monia käyttötarkoituksia. Muun muassa marsalkka Mannerheim on asunut talon yhdessä huoneistossa.