Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Käkelän näyttely "Moottorisahatut sohvaperunat" avaa Olohuone Gallerian kesänäyttelykauden

Ennen kesänäyttelyn avajaisia voi osallistua Juha Käkelän veistokurssille.

Haukivuorelainen Olohuone Galleria avaa kesänäyttelykautensa Juha Käkelän moottorisahataiteella lauantaina 4. kesäkuuta. Näyttely esittelee Käkelän veistämiä pienoisveistoksia, jotka haastavat perinteisiä käsityksiä moottorisahataiteesta.

Käkelä on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä moottorisahaveistäjistä. Itseoppinut 54-vuotias taitelija on voittanut moottorisahaveiston SM-kisat vuosina 2013, 2016 ja 2018. Käkelä on pitänyt useita näyttelyitä ympäri Suomea ja osallistunut kansainvälisiin Kirveen päiviin Venäjän Tomskissa. Käkelä rakastaa kotimaassa matkailua, joten hän vastasi heti myöntävästi Galleria Olohuoneen näyttelykutsuun.

Olohuone Galleria on auki viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin kello 12–18. Näyttely on esillä 15. heinäkuuta asti. Teokset ovat näyttelyssä myynnissä.

Ennen näyttelyn avajaisia Käkelä pitää Haukivuorella kaksipäiväisen moottorisahaveistokurssin. Kurssi järjestetään torstaina ja perjantaina 2.–3.6 klo 10–16. Sille pitää ilmoittautua etukäteen 1.6. mennessä puhelimitse. Käkelän mukaan kurssi sopii lähes kaikille ja kaikenikäisille.

Kurssille ei tarvitse aiempaa kokemusta moottorisahan käsittelystä tai taiteen tekemisestä. Käkelä myös vuokraa moottorisahoja ja turvavälineitä, joten kurssille voi osallistua ilman omia työkalujakin. Käkelä on kokenut opettaja, joka tiedotteen mukaan nauttii opettamisesta. Kurssi maksaa 80 euroa. Välinevuokran kanssa kurssi maksaa 140 euroa.

Olohuone Galleria toimii Haukivuoren Pitkäahossa vanhassa kansakoulussa. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Galleria Olohuone tarjoaa kahvilapalveluja. Kesäkuussa alkaa myös Sinikka Lähdemäen näyttely ja heinäkuussa on luvassa Pia Maria Montosen ikoninäyttely.

Juha Käkelän näyttely "Moottorisahatut sohvaperunat" Olohuone Galleriassa Haukivuorella 4.6.–15.7. Avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 12–18. Vapaa pääsy.

Juha Käkelän kaksipäiväinen moottorisahaveiston kurssi 2.6. ja 3.6. klo 10–16. Ilmoittautuminen 1.6. mennessä puhelimitse 0401827150. Kurssi maksaa 80 euroa omilla välineillä ja 140 euroa välinevuokran kanssa.