Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidepajat kannustavat mikkeliläisnuoria kokeilemaan ja antavat tauon arjesta

Minäkuva -taidepajassa ei tarvitse tietää maalaamisesta mitään. Mikkeliläinen valokuvaaja on kehittänyt menetelmän itse.

Mikkelin nuorisopalvelut ja Kulttuurin unelmavuosi Mikkelissä -hanke löivät päänsä yhteen ja päättivät pyytää paikallisen valokuvaajan ja galleristin Anna-Katri Hännisen vetämään taidepajoja nuorille. Ilmaisissa 15–29-vuotiaille suunnatuissa taidetyöpajoissa ei tarvita minkäänlaista aikaisempaa kokemusta maalaamisesta.

Hänninen kertoo että Minäkuva-menetelmässä maalataan kahdella värillä abstrakti omakuva ja näin tuodaan potrettiin lisää henkilön omaa persoonaa.

Hänninen on kehittänyt menetelmän ja vetänyt vastaavia työpajoja tuhansille ihmisille.

– Monet ovat kertoneet rentoutuneensa täysin ja unohtaneensa arkimurheet keskittyessään maalaamiseen, kertoo Hänninen.

Hänninen kannustaa saapumaan avoimin mielin paikalle ja kokeilemaan rohkeasti.

– Mitään ei tarvitse etukäteen osata. Osallistuja saa rentouttavan ja uudenlaisen kokemuksen maalaamisesta, Hänninen rohkaisee.

Työpajoja järjestetään kesäkuun aikana neljä: 2.6., 9.6., 13.6. ja 17.6. Jokaiselle kerralle mahtuu 10 osallistujaa. Lisätietoa työpajoista ja ilmoittautumisesta löydät täältä.