Mikkeli ja Mäntyharju viiden kalleimman mökkikunnan joukossa

Mökkiläiselle rapsahtaa kuntakohtaisia maksuja noin 1 200 euroa vuodessa.

Mikkeli pitää pintansa kolmanneksi kalleimpana mökkipaikkakuntana, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Kärkipaikkoja pitävät edellisvuoden tapaan hallussaan Kuopio ja Savonlinna. Mäntyharju on sijalla viisi.

Kuntien välillä on suuria eroja. Vertailun mukaan kolmella kalleimmalla mökkipaikkakunnalla mökkiläiseltä uppoaa kiinteistöveroon, sähköön ja jätemaksuun yli tai lähes 1 200 euroa vuodessa. Halvinta mökkeily on Oulussa, jossa vuosikulut ovat vain 577 euroa. Keskimäärin mökkiläinen joutuu pulittamaan kuntakohtaisia maksuja vuosittain 903 euron edestä.

Maksut ovat nousseet viime vuodesta keskimäärin 10,9 prosenttia. Nousuun vaikuttaa erityisesti kallistunut sähkö. Sähkön selvästi suurin kuluerä mökeillä on siirron perusmaksu, jonka osuus on keskimäärin 41 prosenttia (ilman arvonlisäveroa).

Neljättä kertaa toteutetussa vertailussa oli mukana 20 Suomen suurimpiin mökkikuntiin kuuluvaa kuntaa. Vertailussa mukana olevissa kunnissa on yhteensä reilu 130 000 kesämökkiä, mikä on yli neljännes koko Suomen mökeistä.

Mökkeilyn kustannukset laskettiin 50 neliön kokoisessa 35 vuotta vanhassa mökissä, joka sijaitsee omalla, 4 500 neliön tontilla. Mökkiä käyttää neljä henkeä kesällä. Tutkimuksen teki KTI Kiinteistötieto Oy.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka