Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Art Makes Mikkeli tekee koko kaupungista taidegallerian

"Taidetupsahduksen" myötä hyötyvät sekä taiteilijat että paikalliset yritykset.

Useiden kuvataiteilijoiden teoksia on nähtävillä paikallisten yritysten toimitiloissa kesäkuun ajan Art Makes Mikkeli -tapahtuman myötä. Tapahtuma tuo kuvataiteen ihmisten lähelle kahviloihin, kapakoihin ja kirjastoihin.

Näyttelytiloiksi avautuvat Sokos Hotel Vaakuna, ravintola Dom, kaupungin kirjasto ja sen Mikkeli-sali sekä Ramin konditoria Mikonkadulla. Näyttelyissä pääsee tutustumaan Tuuli Rouhiaisen, Piiti Blomqvistin, Milja Laakson, Vilma Auvisen ja Lotta Böhmin teoksiin.

Taiteilija Vilma Auvinen kertoo, että tapahtumalla halutaan tuoda taide lähemmäksi ihmistä.

– Gallerioissa taiteilijoilla on eri tavalla taloudellinen riski kuin tällaisessa tapahtumassa. Tässä tuodaan yritysten toimintaan uutta maustetta ja annetaan taiteilijoille mahdollisuus saada teoksiaan esille, Auvinen kertoo Mikkeli-salin teosten ripustuksen lomassa.

Auvinen kuvailee tapahtumaa taidetupsahdukseksi, joka saapuu keskelle ihmisten arkea.

Auvisen omat Art Makes -tapahtuman teokset ovat akryylimaalauksia, joissa sienimetsän teema symboloi pysähtymissä ja hetkessä olemista. Myös toisen Mikkeli-saliin teoksia ripustavan taiteilijan, Piiti Blomqvistin, teokset käsittelevät pysähtymistä.

– Suurimman osan näistä teoksista maalasin viime keväänä Portugalissa. Näitä yhdistää vihreä väri, hetkeen pysähtymisen fiilis, Blomqvist kertoo.

Blomqvist kuvailee oman tyylinsä olevan normaalisti varsin runsas, mutta halunneensa pitää nämä teokset pelkistettyinä.

Tapahtuma järjestetään osana Mikkelin Kulttuurin unelmavuotta 2022.

Art makes Mikkelin näyttelyt ovat esillä 1.–30.6.2022.