Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin matkailuinfo muutti kesäksi torille

Karttoja ja vinkkejä hakevat niin matkailijat kuin paikallisetkin.

Kun matkailija tulee Mikkeliin, hän todennäköisesti löytää tiensä torille. Tämän ajatuksen myötä myös Mikkelin matkailuneuvonta siirtyi kesäksi sinne, missä matkailijatkin ovat.

Idea torille siirtymisestä saatiin jo helmikuussa, kun matkailuneuvonta muutti kaupungin virastotaloon.

– Eipä turistilla usein ole muuta asiaa virastotaloon, vaan sinne olisi aina varta vasten tultava, perustelee matkailuneuvoja Anne Inkeroinen.

Kartta pitää pintansa

Matkailuneuvonnasta kysytään edelleen eniten karttoja. Vaikka älypuhelin karttoineen kulkee useimpien taskussa, koetaan paperinen kartta helpommaksi. Inkeroisen mukaan kävijät haluavat niin kaupunki- kuin retkeilykarttojakin.

– Monet tykkäävät, että paperisesta kartasta näkee yhdellä silmäyksellä laajemman alueen kuin kännykän ruudulta, Inkeroinen sanoo.

Karttojen lisäksi matkailuinfosta löytyy esitteitä, postikortteja sekä pieniä matkamuistoja.

Vinkit ja kartat kiinnostavat myös paikallisia.

– Muuttajat tulevat usein kysymään meiltä, mitä Mikkelissä voi tehdä ja mistä mitäkin löytyy, Inkeroinen kertoo.

Luontokohteet kiinnostavat myös paikallisia

Mitä Mikkelin alueella tänä kesänä kannattaa tehdä? Inkeroinen nostaa suosikeiksi erilaiset luontokohteet, jotka eivät välttämättä ole tuttuja paikallisillekaan. Lähialueen kartanot, puistot ja ulkoilualueet, kuten Kenkävero, Urpolan luontokeskus, Kaihu ja Tykkipuisto ovat käymisen arvoisia paikkoja. Jos haluaa kaupungin sijaan kävellä metsässä, on vaihtoehtona Kalevankankaan monitoimireitti.

Pidempiä retkiä tehdään pitkin kesää hop on, hop off -periaatteella. Bussit lähtevät torilta ja kiertävät lähiseutujen kohteissa. Bussi käy välillä torilla, joten retkeillä voi myös lyhyemmän ajan.

Toimisto torin laidalla palvelee 25.8 asti arkisin kello 10–16. Lauantaiaukiolot alkavat 18.6. Juhannuksena matkailuneuvonta on suljettu.

– Ja jos meistä joku on paikalla aukioloaikojen ulkopuolella, niin varmasti silloinkin avataan ovi, Inkeroinen lupaa.