Mikkelin työttömät ry täyttää 30 vuotta – Juhlavuoden päätapahtumaa vietetään perjantaina

Yhdistyksen toiminta alkoi lamavuosina, kun Mikkelissä jäi satoja ihmisiä työttömiksi.

Mikkelin työttömät juhlii 30-vuotista taivaltaan pitkin vuotta. Juhlavuoden päätapahtumaa vietetään Otavan Valkean talon pihamaalla ja vanhan navetan vintillä perjantaina 10. kesäkuuta kello 13–15.

Perjantain tapahtumassa on monenlaista ohjelmaa. Kohtaamispaikka Kipinässä toimiva kuvataideryhmä järjestää taidenäyttelyn ja ilmaisutaidonryhmän esityksen, jossa kuullaan otteita ryhmän Uitoissa ja savotoilla -lauluillasta. Lisäksi mukana on yllätysesiintyjiä, kenttälounas sekä valokuvakooste yhdistyksen toimintavuosista.

Yhtä aikaa päätapahtuman kanssa Valkean talon saleissa järjestään kaikille avoin sanoitustyöpaja, jossa tehdään laulujen ja räppien sanoituksia Kulttuurin unelmavuoden rahoituksella.

Yhdistyksen toiminta alkoi vuonna 1992, jolloin lama jätti Mikkelissä satoja ihmisiä työttömiksi. Jäseniä on enimmillään ollut 998. Tällä hetkellä yhdistyksen jäsenmäärä on vajaat 300.

Yhdistyksen toimitiloissa työttömät ovat tavanneet toisia samassa tilanteessa olevia ja saaneet neuvoa ja apua tilanteesta selviämiseksi. Edullinen lounas sekä ruoka-apu ovat kuuluneet toimintaan alusta asti. Matalan kynnyksen kohtaamispaikka Kipinässä työttömille on annettu apua viranomaisasiointiin ja aikuissosiaalityön palveluohjaukseen sekä mahdollisuus harrastus- ja virkistystoimintaan, koulutuksiin ja kursseihin. Ryhmien vetäjistä useimmat ovat olleet vapaaehtoisia ja ryhmät osallistujille maksuttomia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka