Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin tämänkesäiset pop up -kahvilat painottuvat pitäjiin: Haukivuorella ja Anttolassa myydään jäätelöä, Ristiinassa cocktaileja

Aiempien vuosien kesäkahvilapaikoille ei ole löytynyt uusia yrittäjiä.

Aiemmilta vuosilta tuttuja pop up -kesäkahviloita ei nähdä tänä kesänä Mikkelin keskustassa. Palvelujohtaja Linda Asikainen Mikkelin kaupungilta kertoo, että Urpolan myllylle tai Pitkäjärven uimarannalle ei toistaiseksi ole tulossa kesäkahviloita. Innokkailta yrittäjiltä ei tullut kaupungille yhteydenottoja. Syyksi hän arvelee koronarajoitusten hellittämistä ja matkailualan työvoimapulaa.

– Korona-aikana ulkona toimivia pop up -kahviloita ideoitiin ehkä helpommin. Nyt alalla on työvoimapula, ja yrittäjähenkiset työllistyvät hyvin alan olemassa oleviin yrityksiin, Asikainen toteaa.

Asikaisen mukaan kiinnostuneet toimijat vaihtelevat vuosittain.

– Esimerkiksi aiempina vuosina yrittäjinä toimineet nuoret saattavat lähteä opiskelujen perässä muualle, eivätkä ole enää paikkakunnalla, hän sanoo.

Mikäli innokkaita yrittäjiä vielä myöhemmin kesällä löytyy, Asikainen lupaa, että toiminta saadaan käyntiin nopeallakin aikataululla. Ainakaan lupaviidakkoon yrittäminen ei hänen mukaansa kaadu.

Tänä kesänä pop up -kesätoiminta painottuu Mikkelin keskustan sijaan pitäjiin. Haukivuoren ja Anttolan taajamissa aloittavat jäätelökioskit ja Ristiinan satamassa cocktail-baari. Asikainen näkee tämän hyvänä asiana.

– On ihanaa, että muuallekin on tullut kokeiluja eikä pop up -toiminta ei ole vain keskustassa asuvien ilo, Asikainen iloitsee.