Puistobisneksii-tapahtuma tuo nuorten yritykset Mikkelipuistoon

Nuorten pop up -yritykset aloittavat toimintansa ensi viikolla.

Ensi viikolla Mikkelipuistossa käynnistyy Mikkeli Events -hankkeen ja tapahtumatuotanto Hillittömän yhteistyönä nuorille suunnattu työllistymistapahtuma Puistobisneksii. Tapahtumassa 16–24-vuotiaalla nuorella on mahdollisuus kymmenen päivän ajan kokeilla omaa yritysideaansa. Nuorten pop up -yritykset toimivat aiemmilta kesiltä tutuissa myyntikojuissa eli Mixboxeissa.

Yritys voi olla esimerkiksi itsetehtyjen korujen myyntiä, autonpesua tai muikkujenpaistoa. Mikäli nuorella on oma toiminimi tai NY-yritys, toimintaa voi pyörittää sen kautta. Mukaan pääsee myös ilman aiempaa yrityskokemusta.

– Tarjoamme nuorille myös apua toiminimen perustamiseen. Meillä on yhteistyökumppanina Yritysbalanssi Ky Kirjalainen, joka on luvannut auttaa nuoria veloituksetta, kertoo Henna Huuhka tapahtumatuotanto Hillittömästä.

Innokkaiden yrittäjien haku on paraikaa käynnissä. Omaa toimintaa voi pyörittää yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Pop up -yritykset ovat toiminnassa 13.–22. kesäkuuta. Yritysten aukioloajat vaihtelevat sen mukaan, millaista toimintaa yritys tarjoaa. Huuskan mukaan aukioloajat painottuvat iltapäivään, jotta ostoksille ehtii myös työpäivän jälkeen.

Juttua päivitetty 9.6.2022 klo 7.35: haastateltavan sukunimi korjattu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka