Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntyharjussa kaadetaan riskipuita junaradan varresta

Puiden poisto suoja-alueelta lisää rataturvallisuutta.

Väylävirasto poistaa rautatien varresta puustoa Mäntyharjussa. Riskipuiden poistot tehdään välillä Varpanen–Mäntyharju. Puiden kaato alkaa heinäkuun alussa ja jatkuu vuoden loppuun.

Myös Mäntyharjun keskustan omakotitaloalueilla on riskipuustoa lähellä rataa. Väylävirasto aloittaa ensi viikolla yhteydenotot maanomistajiin.

– Maanomistajien kanssa sovitaan puuston poistosta katselmuksessa, ja heillä on mahdollisuus päättää, miten puiden poisto ja myynti järjestetään. Maanomistajat saavat puista korvauksen, kertoo Väyläviraston aluepäällikkö Markku Ahtiainen.

Riskipuulla tarkoitetaan puuta, joka kaatuessaan ulottuu radalle tai sen rakenteisiin. Poistamalla puita 30 metriä leveältä suoja-alueelta, lisätään rataturvallisuutta merkittävästi. Poistot myös sujuvoittavat junaliikennettä.

Radan rakenteiden vaurioitumisesta ja liikennehäiriöistä aiheutuu yhteiskunnalle vuosittain suuria kustannuksia. Puustoa poistetaan rataverkolta ympäri vuoden, keskimäärin 100–200 kilometrin matkalta vuosittain.