Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Repovedellä selvitetään jätteiden luvatonta polttoa – Metsähallituksen Luontopalvelut epäilee omaa henkilökuntaansa

Jätteiden poltto tapahtui Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueella.

Metsähallituksen Luontopalvelut on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Repovedellä tapahtuneesta rakennusjätteiden poltosta.

Metsähallitus pitää todennäköisenä, että sen oma henkilökunta on polttanut luvattomasti rakennusjätettä. Rakennusjätteen seassa on ollut esimerkiksi kyllästettyä puuta, kattohuopaa ja maalipurkkeja.

Asia tuli ilmi 31.5.2022 saapuneen asiakaspalautteen perusteella.

Mäntyharjun ja Kouvolan alueella sijaitseva Repoveden kansallispuisto on suosittu retkeilykohde.

Metsähallituksen Luontopalveluiden kenttäpäällikkö teki palautteen perusteella Repovedellä maastotarkastuksen 1.6.2022. Maastotarkastuksessa löytyi merkkejä jätteidenpoltosta kahdelta alueelta: Tolosen talon pihapiiristä Saarijärven sisääntulon läheltä ja Kivisilmäntien vieressä olevalta alueelta.

Metsähallituksen Luontopalvelut teki tutkintapyynnön asiasta Kouvolan poliisille 10.6. perjantaina. Lisäksi alueelta otetaan maanäytteet ja selvitetään yhdessä Kouvolan ympäristöpalvelujen ja Kaakkois-Suomen ely-keskuksen kanssa, vaatiiko tilanne maa-ainesten vaihtamista.

– Tehtävänämme on hoitaa Suomen kauneinta ja arvokkainta luontoa, joten jätteiden poltto rikkoo karkealla tavalla toimintaperiaatteitamme ja olemme siitä järkyttyneitä. Asian vakavuuden huomioon ottaen päädyimme tekemään asiasta tutkintapyynnön poliisille. On tärkeää, että toiminnan mittasuhteet selvitetään, luontopalvelujohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta kertoo tiedotteessa.

Jätteiden poltto tapahtui Repoveden kansallispuistoon kiinteästi liittyvällä UPM Kymmene Oyj:n omistamalla Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueella. Maanomistajaa on tiedotettu asiasta.

Metsähallituksen Luontopalvelut pyytää anteeksi tapahtunutta, ja ilmoittaa varmistavansa, että ympäristöohjeita noudatetaan jatkossa.