Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinnostaako folk-festarit, villiruokaristeily tai taikuuskurssi? Mikkelin heinä–syyskuun Kulttuuritupsahdukset on valittu

Mikkelin kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdukset heinäkuusta syyskuun loppuun on valittu.

Vierailijoille maksuttomat Kulttuuritupsahdukset ovat luovan alan toimijoiden tuottamia taide- ja kulttuurialan palveluja.

Nimensä mukaisesti kulttuuritupsahdus on kenties yllättäväkin elämys, jonka tavoitteena on tehdä kulttuuria tutuksi.

Tupsahdusten joukosta löytyykin esimerkiksi teatteria Katariina Kinnusen ja Mikkelin Poikateatterin voimin, taikuutta ja taikakursseja Haukivuoren Tiilipiipussa, Vileen järjestämä Villiruokaristeily Kaposaareen sekä Anttolan folk-festivaali Ollinmäen Viinitilalla.

Rullalautailusta kiinnostuneet voivat puolestaan suunnata Mikkelin Rokkalan kaupunginosan DIY-skeittiparkkiin Leena Pukin maalauspajaan, kun taas kantelen sointiin viehtyneet voivat käydä kuuntelemassa kannelkonserttia Mikkelin musiikkiopistolla.

Tupsahdukset valittiin hakemusten perusteella ja ne ovat osa Kulttuurin unelmavuotta.

Kaikkiaan hakemuksia saapui 49, joista toteutukseen valittiin 29 tupsahdusta.

Kulttuurin ja taiteen kirjo hakemuksissa oli laaja ja taso korkea.

– Toimijat ovat selvästikin löytäneet Tupsahdus-instrumentin sisältöjen ideoimiseen ja tuottamiseen. Hakijoiden määrä on kasvanut reilusti jokaisella hakukierroksella, kertoo Kulttuurin unelmavuoden hankepäällikkö Jatta Juhola tiedotteessa.

Kyseessä oli Kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdusten kolmas hakukierros. Tupsahduksia haetaan enää yhden kerran teemavuoden aikana. Viimeinen haku alkaa elokuussa, jolloin haetaan toteutuksia loka–joulukuulle.

– Me toki toivomme, että tämä osallistava toimintamalli jäisi käyttöön kuluvan vuoden jälkeenkin. Tämä on osoittautunut loistavaksi keinoksi löytää ja kokeilla uusia, villejäkin ideoita, Juhola sanoo.