Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miina Nöyränen avaa vintage-tyylisen vaateputiikin Mikkelin keskustaan – kivijalkaliike tukee jo 17 vuotta toiminutta verkkokauppaa

Mikkelin keskustaan Savilahdenkadulle on ilmestynyt uusi vaatekauppa. Huomenna torstaina ovensa avaavan Dressy-nimisen liikkeen perustaja on mikkeliläinen Miina Nöyränen.

Design Lab Luomon entisiin tiloihin avattava Dressy tarjoaa vintage-henkisiä vaatteita ja asusteita naisille. Sen lisäksi myynnissä on muun muassa rullaluistimia ja pieni määrä sisustustavaraa.

Vaikutteet liikkeen tarjontaan tulevat 40- ja 50-lukujen vaatemuodista. Kyse ei kuitenkaan ole kirpputorista tai kierrätysmyymälästä, vaan kaikki liikkeessä myytävät tuotteet ovat uusia.

Nöyränen on pyörittänyt jo 17 vuotta naisten vaatteiden verkkokauppaa. Sitä kivijalkaliike tulee nyt tukemaan.

– Dressy täyttää nykyisellä nimellään neljä vuotta. Sitä ennen yritykseni toimi nimellä Blackgroup. Kivijalkakauppaa minulla ei ole aiemmin ollut, hän taustoittaa.

En missään nimessä halunnut liikettäni kauppakeskukseen.

Minna Nöyränen

Nöyränen päätti avata kivijalkaliikkeen pitkän harkinnan jälkeen.

Haave omasta kaupasta Mikkelin keskustassa alkoi muhia mielessä yli kolmisen vuotta sitten.

– Sitten tuli korona ja suunnitelma keskeytyi. Mutta nyt aika tuntuu kypsältä. Olen itse asiassa ihan todella innoissani, hän hehkuttaa.

Liike on piskuinen, mutta Dressyn tarpeisiin tilaa on juuri sopivasti. Nöyränen haki putiikkimaista tunnelmaa, ja siinä hän on onnistunut.

– En missään nimessä halunnut liikettäni kauppakeskukseen, sillä silloin hakemani tunnelma olisi kärsinyt. Näillä löytämilläni tiloilla oli iso vaikutus siihen, että päädyin avaamaan kivijalkakaupan tälle kesää.

Ajatuksena on, ettei myymäläpuolta ahdeta ihan täyteen.

–Pidän esillä kauteen sopivat tuotteet, muut löytyvät seinän takaa nettikaupan varastosta. Nettisivuilta näkee koko tarjonnan.

Idea kivijalkaliikkeen avaamiseen tuli alun perin verkkokaupan asiakkailta.

– Asiakkaat toivoivat, että pääsisivät sovittelemaan ja näkemään tuotteita livenä. Tämä kauppa on hyvä lisä palveluun, yrittäjä perustelee.

Vaatekauppa Dressy aukeaa torstaina 16. kesäkuuta kello 10 osoitteessa Savilahdenkatu 5.