Mikkelin ja Juvan välinen Viitostie valmistuu juhannukseksi – viimeisetkin päällystystyöt ovat valmiit

Vuonna 2018 käynnistynyt hanke valmistuu alkuperäisessä aikataulussa ja budjetissa. Uutta tietä rakennettiin yhteensä 37 kilometriä.

Viitostien parannushanke Mikkelin ja Juvan välillä valmistuu juhannukseksi. Viimeiset päällystystyöt on tehty Nuutilanmäen ja Juvan välisellä osuudella ja ajoratamerkinnät valmistuvat tällä viikolla.

Juhannuksen jälkeen tehdään pieniä viimeistelytöitä, joiden vaikutus liikenteelle on vähäistä. Rinnakkaistieksi jääneellä vanhalla Viitostiellä, eli nykyisellä maantie 4500:lla, puretaan vanhoja ohituskaistoja. Purkutyöt valmistuvat heinäkuun puolivälissä.

Vuonna 2018 Mikkeli–Nuutilanmäki -välillä käynnistynyt hanke valmistuu alkuperäisessä aikataulussa ja budjetissa. Hankkeen kustannukset ovat 121 miljoonaa euroa, josta kuntien rahoitusosuus on yhteensä 6,9 miljoonaa euroa.

Viitostie on yksi Itä-Suomen pääväylistä ja osa yleiseurooppalaista TEN-verkkoa. Mikkelin Tuppuralan ja Juvan Vehmaan välillä kulkee päivittäin noin 7800–13 300 ajoneuvoa. Liikennemäärän ennustetaan kasvavan osuudella noin 10 600–17 900 ajoneuvoon vuorokaudessa vuoteen 2040 mennessä.

Uutta tietä rakennettiin yhteensä 37 kilometriä. Tie rakennettiin nelikaistaisena ja keskikaiteellisena. Liittymät toteutettiin eritasoliittyminä. Uusia siltoja rakennettiin 35 kappaletta ja neljä vanhaa siltaa purettiin. Melusuojauksia rakennettiin 12 kilometrin matkalle ja myös kevyen liikenteen väyliä uudistettiin.

Vanha viitostie jäi rinnakkaistieksi paikallisliikenteen sekä pyöräilyn ja jalankulun käyttöön.

Lue lisää

Viitostien uusi väylä säästää Juvan ja Mikkelin välillä pendelöivän aikaa ja hermoja sitäkin enemmän – Teemu Pulliainen ja Mika Kärki kertovat, kuinka paljon nopeammin ja turvallisemmin työmatka nyt sujuu: "Antaa vaan auton viedä"

Loputkin uudistuneesta Viitostiestä Mikkelin ja Juvan välillä avataan liikenteelle torstaina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka