Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen aseman alueen rakennustyöt vaikuttavat alueella liikkumiseen – kulku keskustasta Kontiopuistoon on asematunnelissa poikki koko työmaan ajan

Pieksämäen aseman alueella on käynnissä asematunnelin laajennus- ja peruskorjaushanke, joka on osa ely-keskuksen rahoittamaa Pieksämäen älykkään liikkumisen -investointihanketta.

Asematunnelia jatketaan sekä aseman itäpuolella (Kontiopuiston puoli) että länsipuolella (kaupungin puoli). Hankkeeseen liittyvät työt on aloitettu pääosin kesäkuun lopussa ja niiden on määrä loppua vuoden 2023 loppuun (itäpuoli 31.5.2023 ja länsipuoli 31.12.2023).

Matkustajaliikenne käyttää raiteita 1, 3 ja 4. Näille laitureille pääsee kulkemaan normaalisti asemarakennuksen itäpuolelta.

Käynti raiteille 3 ja 4 kulkee normaalisti sekä portaikon kautta, että hissillä asemarakennuksen tuulikaapin kautta.

Asematunnelissa on matkustajaliikenteelle erotettu kulkukäytävä.

Raide 6 on poissa käytöstä1.6.2022–31.5.2023 välisenä aikana. Koko työmaan ajan läpikulku asematunnelissa keskustasta Kontiopuistoon on poikki.

Savon radan eteläpuolella olevan radan huoltoreitin käyttö kulkuväylänä on ehdottomasti kielletty, kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.

Lue myös:

Kaivuri iskee maahan Pieksämäen asemalla toukokuussa – "Laiturit korotetaan siten, että ne ovat samassa tasossa junien kanssa"

Pieksämäen asemanseutu pesee kasvonsa mahdollisesti jo ensi vuonna – Pieksämäellä odotetaan toiveikkaana Väyläviraston rahoituspäätöstä