Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi jakoi avustuksia liikuntapaikoille – Saimaanportin yhtenäiskoulu Mikkelissä sai 162 000 euroa erilaisten pihojen rakentamiseen

Koko Etelä-Savoon avustuksia jaettiin yhteensä 284 000 euroa.

Päätökset vuotuisista tuista liikuntapaikkojen rakentamiseen on jälleen tehty. Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona, että Etelä-Savoon tukia on myönnetty yhteensä 284 000 euroa.

Jaossa oli kertaluonteisia avustuksia, joilla rakennetaan ja korjataan helposti saavutettavia liikuntapaikkoja, jotka palvelevat kaikkia suomalaisia. Avustusta saavat kohteet ovat tiedotteen mukaan käyttäjilleen maksuttomia. Luonnon virkistyskäyttöavustuksia Etelä-Savoon ei jaettu lainkaan.

Saimaanportin yhtenäiskoululle suurin potti

Etelä-Savon suurimman avustuksen, 162 000 euroa, sai Saimaanportin yhtenäiskoulu Mikkelissä. Rahat käytetään koulun piha-alueiden rakentamiseen.

Hankekuvauksesta selviää, että alakoululaisille rakennetaan säilytettävän puistoalueen yhteyteen suojaisa ja seikkailullinen metsäpiha ja yläkoulun oppilaille liikunta- ja nuorisotilojen yhteyteen urbaanimpi aktiivipiha. Väliin jäävä keskinen pihan osa on varattu monipuoliseen liikuntatoimintaan.

Maakunnan muut avustukset myönnettiin Savonlinnan seudulle. Kerigolf oy. sai harjoitusalueen peruskorjaukseen 65 000 euroa, Savonlinnan kaupunki Talvisalon tekonurmen peruskorjaukseen 42 000 euroa ja Rajupusu-monitoimihalli joustokaukalon rakentamiseen 15 000 euroa.