Pelloksen tehtaiden palohälytys Ristiinassa keskiviikkoiltana osoittautui aiheettomaksi – Myös vesipelastus Kangasniemellä päättyi onnellisesti

Pelloksen vaneritehtaalle Ristiinaan annettiin myöhään keskiviikkoiltana hälytys suuresta rakennuspalosta. Päivystävä palomestari Joni Himberg kertoo, että hälytys oli kuitenkin aiheeton.

– Pelloksen tehtaalla on erittäin rauhallinen tilanne. Kaikki muut yksiköt käännytettiin pois, vain Ristiinan yksikkö käy tehdaspalokunnan kanssa tarkistamassa paikkoja, Himberg sanoo.

Hälytyksen syy on Himbergille toistaiseksi epäselvä. Selvää on kuitenkin, ettei tehtaalla pala.

– Ei ole suurta rakennuspaloa, tai rakennuspaloa ollenkaan, Himberg linjaa ykskantaan.

Hälytys Karsikkoniementielle tuli kello 22.22.

Uimari pelastettiin Kangasniemellä

Kangasniemellä uimari lähti uimaan eikä palannut rantaan. Hälytys vesipelastustehtävälle tuli puoli kymmenen aikaan illalla.

Himbergin mukaan hätäilmoitus tehtiin, koska uimari ei suostunut palaamaan rantaan. Hengenhätää uimarilla ei Himbergin mukaan ollut missään vaiheessa.

– Pienen neuvottelun jälkeen uimari suostui kuitenkin nousemaan pelastuslaitoksen veneeseen, ja hänet saatiin kuiville, Himberg kertoo.

Tapahtumapaikka sijaitsee linnuntietä reilut viisi kilometriä Kangasniemen keskustasta lounaaseen. Hälytys annettiin Karvakkaanniementielle.

Rantaan palaamasta kieltäytymisen syihin pelastuslaitoksella ei ole kommentoitavaa. Paikalle tilannetta selvittämään hälytettiin myös poliisipartio.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka