Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puulan saaressa syttyi maastopalo, kalastajat ehtivät sammuttamaan ennen palokuntaa

Puulalla olleet kalastajat onnistuivat sammuttamaan maastopalon, joka syttyi Lehmisaaressa Hirvensalmella maanantaina. Päivystävä palomestari Riku Seppä Etelä-Savon pelastuslaitokselta kiittelee tiedotteessa hienosti onnistunutta alkusammutusta. Pelastuslaitokselle jäi lähinnä jälkisammutus.

Iltapäivällä kello 16.05 ilmoitettu savuhavainto muuttui maastopalotehtäväksi, ja pelastuslaitos lähetti yksiköitä saareen Hirvensalmelta ja Otavasta. Yksiköiden ollessa matkalla kohteesta saatiin ilmoittajalta tietoa, että Puulalla olleet kalastajat olivat havainneet savut ja lähteneet sammuttamaan paloa.

Syttymissyytä ei varmuudella voida arvioida, mutta salamointia alueella ei ole lähiaikoina havaittu. Mahdollisesti syttymä on ihmisen aiheuttama, vanha nuotionpohja, Seppä arvioi tiedotteessa.

Pelastuslaitos toivoo malttia avotulen tekemiseen. Maasto Etelä-Savon alueella on erittäin kuivaa ja avotulen teko on metsäpalovaroituksen aikaan kielletty.

Vanha nuotion pohja voi sytyttää sopivissa oloissa kuivaa maastoa palamaan usean vuorokauden jälkeen.

Kartta osoittaa Lehmisaaren sijainnin Puulalla, ei maastopalon tarkkaa paikkaa.