Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kulttuurin unelmavuosi värähtelee bassotaajuuksilla

Bassolaulajat Timo Riihonen ja Matti Turunen konsertoivat Tuomiokirkossa yhdessä pianisti Mirva Helskeen kanssa.

Mikkelistä musiikillisin eväin maailmalle ponnistanut basso Timo Riihonen konsertoi yhdessä laulajakollega Matti Turusen ja pianisti Mirva Helskeen kanssa Mikkelin tuomiokirkossa sunnuntai-iltana 17. heinäkuuta. Kolmikon konsertti on saanut nimekseen Bassotaajuuksia.

Herrat Riihonen ja Turunen ovat tutustuneet toisiinsa Savonlinnan oopperajuhlakuorossa vuosituhannen taitteessa. Molemmat ovat sittemmin laulaneet Olavinlinnassa myös solistisissa tehtävissä, Riihonen paraikaa Aidan Ramfiksena, vuorotellen roolissa Alessio Cacciamanin kanssa.

Riihonen konsertoi mielellään vanhassa kotikirkossaan. Helske kertoo hänen osallistuneen nuorena seurakunnan toimintaan aktiivisesti ja olleen mukana muun muassa rovasti Heikki Karastin ohjaamissa näytelmissä.

Turunen työskentelee Suomen kansallisoopperassa oopperalaulajana. Tulevalla kaudella hän laulaa muun muassa Wagnerin Valkyyrian Hundingin, Puccinin Turandot'n Timurin ja Wagnerin Siegfriedin Fafnein roolit. Viulunsoittaja katolla -musikaalissa hänellä on päärooli maitomies Tevjenä.

Helske työskentelee päätoimisesti Mikkelin musiikkiopistossa. Hänen säestyksellään solistit tulkitsevat konsertissa muun muassa Oskar Merikannon, Toivo Kuulan, Richard Wagnerin ja Giuseppe Verdin musiikkia. Konsertti on osa Mikkelin kulttuurin unelmavuoden 2022 ohjelmistoa ja siihen on vapaa pääsy. Kolehti kerätään seurakunnan musiikkityölle.

Bassotaajuuksia Mikkelin tuomiokirkossa 17.7. kello 18.