Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essote laajentaa neljänsien koronarokotusten jakelua – Lomakausi edellyttää ajanvarausta rokotuksiin

Viime viikon aikana Essoten alueella todettiin 358 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen neljänsien koronarokotusten laajentamisesta. Essotella aikoja neljänsiin rokotuksiin voi varata vaiheittain THL:n porrastuksen mukaisesti.

Maanantaista alkaen rokotuksia jaetaan 70–79-vuotiaille. Sen jälkeen vuorossa ovat 18–60-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. He saavat rokotteen 25. heinäkuuta alkaen. Yli 60-vuotiaiden rokotukset alkavat 1. elokuuta.

Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä tästä. Mikäli nettiajanvarausta ei pysty käyttämään, rokotusajan voi varata arkisin kello 8–15 Essoten koronaneuvonnan numerosta 040 676 4100. Kaikki Essoten rokotuspisteet eivät ole auki kesän aikana.

Pandemiapäälikkö Hans Gärdströmin kertoo tiedotteessa, että rokotushenkilökunnasta on puutetta lomakauden takia.

– Siksi pyydämme kaikkia neljännelle rokotukselle saapuvia varaamaan ajan, sillä kapasiteettimme ei riitä tällä hetkellä äkillisiin kysyntähuippuihin, hän jatkaa.

Viime viikon aikana Essoten alueella todettiin 358 uutta koronavirustartuntaa, mikä on 85 enemmän kuin viikkoa aiemmin. Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on noussut yhteentoista. Tehohoidossa ei ole potilaita koronan vuoksi.