Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muotoilu ja taide palaavat Mikkelin taidemuseon entisiin tiloihin – Design Market Mikkeli avaa Graniittitalon ovet viikonlopuksi syksyllä

Tapahtuman järjestäjä Pauliina Rundgren kuvailee Design Market Mikkeliä kotimaisen muotoilun vapaamuotoisiksi minimessuiksi.

Design Market Mikkeli järjestetään Graniittitalossa 17–18. syyskuuta. Aiempina vuosina Design Market Mikkeli on järjestetty konserttitalo Mikaelissa, mutta korkean varaustilanteen vuoksi tapahtumalle täytyi löytää uudet tilat. Design-käsityöalan yrittäjän ja tapahtuman järjestäjän Pauliina Rundgrenin mielestä on ihanaa tuoda kotimainen muotoilu ja taide hetkeksi takaisin myytävänä olevaan Graniittitaloon.

Rundgren kuvailee Design Market Mikkeliä kotimaisen muotoilun vapaamuotoisiksi minimessuiksi. Tuotteita on ollut messuilla monipuolisesti: vaatteita, asusteita, koruja, sisustusta ja keramiikkaa. Hänen mukaansa tapahtumassa nähdään kotimaisen muotoilun helmiä sekä uusia kiinnostavia tekijöitä. Rundgren korostaa tuotteiden korkeaa laatua ja kotimaisuutta.

– Kävijällä on mahdollisuus tehdä ainutlaatuisia löytöjä sekä tavata muotoilijoita töiden takaa, Rundgren kertoo.

Muotoilumessut on järjestetty Mikkelissä jo vuodesta 2015 alkaen. Aikaisempina vuosina tapahtuma on tunnettu nimellä MAD Design Market. Kahden vuoden tauko oli Rundgrenin mielestä sopiva ajankohta muutoksille.

– Nimenvaihdos mahdollistaa tapahtuman järjestämisen myös itsenäisesti, hän kertoo.

Design Market Mikkeli järjestetään osana Mikkeli & Design Weekendiä eli MAD Weekendiä. Rundgren odottaa innolla yhteistyötä MAD weekendin kanssa.

– Ei vielä itsekään tiedetä, mitä kaikkea tapahtuma tuo tilaan, hän pohtii.

Hän uskoo, että muotoilumessujen ohella Graniittitalossa on esillä taidetta ja näytöksiä. Rundgren myös paljastaa, että tavoitteena olisi valjastaa Graniittitalon tuntemattomaksi jäänyt sisäpiha taiteelle.

Aikaisemmin Design Market Mikkeli on kerännyt noin pari tuhatta kävijää. Jo alalla pitkään toimineelle Rundgrenille on tärkeää, että tapahtuma on kaikille osapuolille, sekä kävijöille että näytteilleasettajille, miellyttävä ja monipuolinen kokemus.

– Se on minulle kunnia asia.

Design Market Mikkeliin on vapaa pääsy.

Lue lisää: Kenkiä kierrätysohvasta ja koruja koivuvanerista — Kotimaisen muotoilun ja käsityön ammattilaiset koolla Mikkelissä