Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa vei voiton metsätaitokilpailuissa Suomenniemellä

Suomenniemi-päivien metsätaitokilpailu on tällä hetkellä lajissaan Suomen suurin vuotuinen tapahtuma.

Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaata edustava Raimo Laitinen voitti perinteisen metsätaitokilpailun lauantaina Mikkelin Ristiinassa.

Laitinen voitti kisan viiden pisteen erolla toiseksi tulleeseen, niin ikään Mänty-Saimaata edustavaan Jouko Hujalaan. Kolmanneksi tuli Juha Mikkola Etelä-Karjalasta.

Kauriansalmen kylät ry ja Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa järjestivät yhteistyössä perinteiset metsätaitokilpailut Suomenniemi-päivien yhteydessä. Radan olivat laatineet ratamestarit Kari Jukarainen ja Ossi Pöntinen Ristiinan Linnaniemen alueelle. Pääpalkintona kilpailussa oli raivaussaha.

Kilpailijat tulivat eri puolilta Suomea ja mittelivät metsäisiä taitojaan niin uudistusaloilla, talousmetsissä kuin 100-vuotiaassa luonnonmetsässäkin.

Naisten sarjassa Marinella Hänninen Pohjois-Karjalasta voitti kisan viiden pisteen erolla Eeva Vasaraan. Kolmanneksi sijoittui Vasaran kanssa samoilla pisteillä Eila Kuukka.

Nuorten sarjan voitti Vilho Ovaska.

Metsätaitokilpailussa mitellään metsien hoitoon, kasvatukseen ja metsäluontoon liittyvissä tiedoissa ja taidoissa. Suomenniemi-päivien metsätaitokilpailu on tällä hetkellä Suomen suurin vuotuinen metsätaitokilpailutapahtuma. Tällä erää osallistujia oli yhteensä 88.