Essotessa on sairaalahoidossa 15 koronapositiivista – Henkilöstön koronapoissaolot kuormittavat yhä

Rokottautumishalukkuus on nyt korkea, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Koronahoidon tarve on jälleen kasvussa maakunnan länsiosissa. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten tiedotteesta selviää, että osastohoidon potilaiden määrä alueella on ylittänyt toukokuun puolivälin tason.

Maanantaiaamuna sairaalahoidossa oli viisitoista koronapositiivista. Tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita ei Essotessa tällä hetkellä ole.

– Koronapotilaiden määrä on konkreettinen mittari terveydenhuollon kuormitukselle, erityisesti osastoilla. Myös henkilöstöämme on taas enemmän poissa koronan vuoksi, sanoo tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kasvussa on myös laboratoriovarmennettujen koronatartuntojen määrä. Essoten ottamissa testeissä todettiin viime viikolla 440 tartuntaa. Luku on kasvanut edellisviikosta vajaan neljänneksen. Kaikkia tartuntoja luvussa ei kuitenkaan ole mukana.

Neljäs rokote nyt myös riskiryhmille

Koronarokotusten neljännen annoksen jakelu laajeni Essotessa jälleen maanantaina. Neljättä rokotetta annetaan nyt täysi-ikäisille riskiryhmäläisille sekä kaikille 70 vuotta täyttäneille. Elokuun alusta lukien neljännen rokotteen voivat hakea kaikki 60 vuotta täyttäneet.

– Halukkuus ottaa neljäs rokotus on nyt korkealla. Pyrimme lisäämään rokotusaikoja arkipäiville ja jatkamaan myös viikonloppurokotuksia, kertoo Gärdström.

Viikonlopun rokotustilaisuudessa Mikkelissä rokotteen kävi hakemassa 800 ihmistä.

Rokotukseen vain ajanvarauksella

Essoten koronarokotuksiin on tällä hetkellä varattava aina aika. Sen voi tehdä Essoten verkkosivujen koronaosiosta osoitteesta www.essote.fi/koronarokotus tai soittamalla koronaneuvonnan numeroon 0406764100.

Neuvontapuhelin palvelee arkisin aamukahdeksasta iltapäiväkolmeen. Puhelinpalvelun suosion vuoksi jonotusaika voi kuitenkin olla pitkä, Essote huomauttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka