Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on muuttunut entistä pahemmaksi Essoten alueella – Pandemiapäällikkö Hans Gärdström: "Ei ole ylireagointia, jos käyttää kasvomaskia"

Sairaalahoidossa on 17 koronatartunnan saanutta potilasta. Osalla heistä on vakavia oireita, mutta tehohoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Korona jyllää entistä kiivaammin Essoten alueella. Sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita oli maanantaina 17, kertoo Essote tiedotteessa. Osalla potilaista on vakavia oireita, mutta tehohoitoa tarvitsevia ei ole.

Koronatapaukset ovat kasvussa myös Essoten tekemissä testeissä. Viime viikon aikana todettiin 477 koronatartuntaa, mikä on 37 enemmän kuin aiemmalla viikolla.

– Korona on edelleen kiusanamme, se on fakta. Jos tauti leviää näin lomakauden ollessa vielä käynnissä, voi syksystä tulla hyvin haastava hoitoa tarvitsevien osalta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Gärdström muistuttaa, että kotitestejä kannattaa edelleen tehdä vähäisistäkin oireista. Jos kotitestistä saa positiivisen tuloksen, on kodin ulkopuoliset kontaktit karsittava minimiin.

Mikäli kuuluu testaussuosituksen piiriin, kannattaa Essoten testiinkin hakeutua herkästi. Selkeästi yli puolet Essoten testeistä osoittautuu tällä hetkellä positiivisiksi.

– Ei ole ylireagointia, jos käyttää kasvomaskia omaehtoisesti julkisissa sisätiloissa, vaikka virallista suositusta ei alueellamme olekaan voimassa, Gärdström jatkaa.

Essoten rokotuspisteillä on käyty ahkerasti hakemassa neljättä rokoteannosta, joka tarjoaa hyvää suojaa taudin vakavaa muotoa vastaan. Neljättä annosta jaetaan nyt ajanvarauksella kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Juttua muokattu 3.8. 2022 kello 13.04: lisätty rokotuksista kertovaan tietolaatikkoon linkki THL:n verkkosivuille.