Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tavoitti tiistaina kaksi rattijuoppoa Mikkelissä ja Hirvensalmella – Juvalla liikkui viime viikolla katalysaattorivarkaita

Itä-Suomen poliisi tavoitti tiistai-iltana kaksi rattijuoppoa Etelä-Savossa. Poliisin tiedotteesta selviää, että kuljettajat jäivät kiinni Mikkelissä ja Hirvensalmella.

Mikkelissä poliisi pysäytti iltakahdeksan jälkeen Otavantiellä henkilöauton, jota kuljetti noin nelikymppinen mies. Hänelle tehty seulonta-alkometri antoi tulokseksi 0,41 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa, mikä vastaa noin 0,93 promillen humalatilaa.

Miehelle tehtiin myös huumepikatesti, joka antoi positiivisen tuloksen kannabiksen kohdalla.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon.

Auto seilasi tiellä Hirvensalmella

Hätäkeskukseen ilmoitettiin tiistai-iltana yhdentoista aikaan Hirvensalmella kaistallaan seilaavasta henkilöautosta. Auto oli liikkeellä – niin ikään – Otavantiellä.

Poliisin haaviin autoilija jäi Joutsantieltä, jota hän ajoi Joutsan suuntaan. Kuljettajaksi paljastui ajokortiton keski-ikäinen mies. Seulonta-alkometrin tulos oli nolla, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille tai metamfetamiinille. Autosta löytyi lisäksi omaisuutta, jota poliisi epäilee anastetuksi.

Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä kätkemisrikoksesta.

Katalysaattorivarkaita Itä-Suomessa

Itä-Suomen poliisi tiedotti keskiviikkona lisäksi katalysaattorivarkauksista. Viimeisen viikon aikana katalysaattoreita on anastettu Juvalla, Kontiolahdella, Joensuussa ja Kuopiossa.

Poliisi kehottaa ehkäisemään varkauksia ennalta. Yleisimmin varkaus tapahtuu öiseen aikaan joko pysäköintipaikalla tai kadunvarressa, huonossa valaistuksessa tai muutoin näkyvyydeltään vaikeassa paikassa.

Poliisi suosittelee esimerkiksi asentamaan suojapellin katalysaattorin eteen, kaivertamaan autonsa rekisterinumeron katalysaattoriin tai maalaamaan sen. Mikäli autoa ei voi pitää lukitussa paikassa, se kannattaa pysäköidä valaistulle paikalle, jossa se joutuu vähemmän herkästi rikoksen kohteeksi.

Mikäli huomaa epäilyttävää toimintaa oman tai jonkun muun auton luona, on syytä soittaa viipymättä hätäkeskukseen. Videoiden ja kuvien ottaminen rikollisesta toiminnasta edesauttaa tekijän kiinni saamista.

Päivitetty 3.8.2022 kello 20.43: lisätty tiedot katalysaattorivarkauksista.