Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat | Lauantaisen ukkosmyräkän jälkien korjaaminen jatkuu Mikkelissä – Katso videolta, miten myrsky ravisteli torikojuja

Etelä-Savon pelastuslaitos sai kymmeniä hälytyksiä.

Lauantaina puolenpäivän tienoilla Mikkelin yli kulkeneen myrskyrintaman tuhoja korjataan edelleen. Myräkkä jätti jälkeensä isot vauriot Mikkelin keskusta-alueella.

Etelä-Savon pelastuslaitokselle tuli kymmeniä tehtäviä teiden, ajoneuvojen ja rakennusten päälle kaatuneista puista. Lisäksi salamointi aiheutti rakennuspaloja. Runsas sade sai kadut tulvimaan ja rakennuksiin kerääntyi vettä kellareihin.

Päivystävä palomestari kertoo, että viimeiset myrskytuhojen torjuntaan liittyvät tehtävät on hoidettu sunnuntaina aamulla. Myrskytuhoihin liittyvät tehtävät keskittyivät Mikkelin keskustan tuntumaan ja sen lähialueille.

Päivystävän palomestarin mukaan kaikki paikalla olleet yksiköt ja alueen sopimuspalokunnat olivat raivaustöissä mukana lauantaina.

Myrsky aiheutti myös sähkökatkoja. Etelä-Savon Energian verkkoyhtiöstä kerrotaan, että myrsky aiheutti suurjänniteverkkoon yhden korjattavan kohteen. Pienjänniteverkossa taas oli noin kymmenen korjattavaa kohdetta. Yhtiön oman verkon vauriot saatiin korjattua lauantaina puoleen yöhön mennessä.

Etelä-Savon Energian sähkökatkokartan mukaan Mikkelin seudun sähköverkossa ei ole enää sähkökatkoja.

ESE-Tekniikka oy korjaa edelleen katuvaloverkkoon aiheutuneita vaurioita. Vauriot on yhtiön mukaan keskittyneet Nuijamiehen, Kirjalan ja Pitkäjärven alueelle. Korjattavia kohteita katuvaloverkon osalta on toistakymmentä ja verkon päälle kaatuneita puita useita kymmeniä. Vaurioita korjataan tällä viikolla useana päivänä.

Myrskytuuli aiheutti vaurioita myös Länsi-Savon toimituksella. Autokatoksen katto lähti liikkeelle tuulen mukana. Parkkipaikalle lentäneet kattolevyt rikkoivat muun muassa lämmitystolppia.

Yle puolestaan kertoo, että Pitkäjärvellä sijaitseva Saimaan Autopiste koki niin ikään kovia. Yrittäjien mukaan kolmasosa liikkeen autoista kärsi vahinkoja myrskyssä. Vahinkojen arvoksi yrittäjät arvelevat 100 000–200 000 euroa.

Rajuilmaa lähin säähavaintoasema, jonka kautta ilmatieteen laitos saa säätietoja on Mikkelin lentoasemalla. Kyseisen havaintoaseman tietojen mukaan kovin tuulen puuska on ollut 19,1 metriä sekunnissa. Sademäärä kello 12 ja 13 välillä oli 14,5 millimetriä. Ilmatieteenlaitokselta arvioidaan, että Mikkelin keskustan alueella määrä on voinut olla suurempi. Lauantain aikana havaittiin yhteensä 124 maasalamaa koko Mikkelin kunnan alueella. 

Otitko kuvan myrskytuhoista: lähetä se Länsi-Savon toimitukseen Whatsappilla 0440 350 324 tai sähköpostilla uutiset@lansi-savo.fi.

Lue myös: Myrsky riepotteli Mikkeliä, katso kuvat ja hurjat videot myräkästä – Pelastuslaitos kävi lähes 50 kohteessa myrskyn vuoksi

Juttua päivitetty 8.8.2022 kello 11.37 , 12.48, 13.40 ja 16.36. Lisätty tietoja pelastuslaitoksen hoitamista tehtävistä, sähköverkon vaurioista sekä säähavainnoista sekä kuvia.