Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso video | Vikaantunut rekka alkoi savuttaa Uudella Ristiinantiellä Mikkelissä – Rekka ei ollut tulessa, mutta jouduttiin hinaamaan pois

Uudella Ristiinantiellä kulkenut rekka alkoi savuta rankasti Mikkelissä tiistaina iltapäivällä. Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta liikennevälinepalosta ennen puoli kolmea.

Päivystävä palomestari Jarno Laikola kertoo, että autossa ei kuitenkaan ollut varsinaista tulipaloa, vaan tekninen vika.

– Auto oli ruvennut savuttamaan voimakkaasti ajon aikana. Ei mitään paloon viittaavaa, Laikola painottaa.

Vika on siinä määrin vakava, että rekka on siirrettävä tieltä pois hinausautolla.

– Se ei omin voimin liiku. Moottorin kierrokset olivat nousseet yhtäkkiä tappiin, ja auto oli ruvennut savuttamaan ilmeisesti pakoputken kautta. Mutta tulipaloa ei ole, Laikola sanoo.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Hinausauton odottelu viivästytti tien aukeamista

Auto oli seisoksissa tien sivussa osittain Lappeenrannan suuntaan vievällä kaistalla hieman Tuukkalan ABC:n pohjoispuolella. Poliisi ohjasi liikennettä tilannepaikan ohi yhtä kaistaa pitkin.

Pelastuslaitoksen yksiköt olivat kolmen jälkeen jo poistuneet kohteesta. Myös poliisi poistui paikalta puoli neljään mennessä.

Rekan lastina oli Leikolan käsityksen mukaan ainakin akkujätettä. Lasti ei kuitenkaan ollut vaarassa missään vaiheessa.

– Kuski toimi silti aivan oikein, kiittelee Laikola pelastuksen hälyttämistä paikalle.

Henkilövahinkoja tilanteessa ei sattunut.

Päivitetty 9.8.2022: vaihdettu kuva kello 15.15. Täydennetty kauttaaltaan pelastuslaitokselta annetuilla tiedoilla kello 15.21. Päivitetty aikamuotoja kello 21.00.