Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muisti tarjoaa koululaisryhmille uusia teemallisia vierailupaketteja – Syksyllä sukelletaan sotakirjallisuuden maailmaan

Koululaisryhmät voivat nyt tutustua Sodan ja rauhan keskus Muistiin erilaisten teemallisten vierailupakettien avulla. Ala- ja yläkouluille sekä toiselle asteelle on suunniteltu omat sisältönsä, jotka tukevat voimassa olevia virallisia opetussuunnitelmia.

– Koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät paitsi tutustumaan sodan ja rauhan teemoihin, myös havainnoimaan ja oppimaan humanistisia tietoja, taitoja ja ilmiöitä. Tiedekeskuksena haluamme tuoda esiin tässä ajassa tärkeitä medialukutaitoja, lähdekriittisyyttä sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja, sanoo Muistin lehtori Leena Hangasmaa tiedotteessa.

Hangasmaan mukaan materiaalipaketit soveltuvat historian opetuksen lisäksi esimerkiksi yhteiskuntaopin, äidinkielen ja elämänkatsomustiedon opetukseen.

Koululaisryhmien on mahdollista varata Muistiin niin omatoimisia kuin ohjattujakin kierroksia.

– Täysin ilmaiseksi emme teemavierailuja voi valitettavasti tarjota. Etsimmekin koululaisvierailuille aktiivisesti sponsoreita yritysmaailmasta, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi tutkitun tiedon ääreen, sanoo Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen.

Erilaisiin teemapaketteihin voi tutustua Muistin nettisivuilla. Sivuilla on myös maksuttomia oppimateriaaleja, joita opettajat voivat ladata vapaasti oppitunneillaan käytettäväksi.

Neljäs sotakirjallisuustapahtuma saapuu Mikkeliin

Syksyllä Muistissa järjestetään maksullinen sotakirjallisuustapahtuma. Tapahtuma käsittelee taiteen ja tutkimuksen, kauno- ja tietokirjallisuuden keinoin pakolaisuutta, Suomessa ja maailmalla, ennen ja nyt.

Tapahtuman juontaa Sodan ja rauhan keskus Muistin sisältöjohtaja, historioitsija Pia Puntanen. Tilaisuudessa puhumassa ovat kirjailija Sirpa Kähkönen, kirjallisuudentutkija Ilmari Leppihalme, kuvataiteilija Antero Kahila, kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija Olli Löytty sekä tietokirjailija Lotta Nuotio.

Yhtenä aiheena mietitään, miten toisen maailmansodan pakolaiset ja evakot ovat tulleet hyväksytyiksi tai torjutuiksi uusissa yhteisöissään ja millaisia kertomuksia tai hiljaisuuksia heidän muistinsa on niistä rakentanut.

Mikkelin IV sotakirjallisuustapahtuma Muistissa lauantaina 24.9. kello 10–16.