Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasniemellä ja Juvalla havaittiin keskiviikkoiltana maastopaloja – Etelä-Savossa metsäpalovaroitus

Metsäpalovaroitus astui voimaan Etelä-Savossa torstaiaamuna. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on kielletty.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai ilmoituksen savuhavainnosta Kangasniemellä Luusniementiellä myöhään keskiviikkoiltana. Tarkka paikka ei ollut ilmoituksessa tiedossa. Pelastuslaitos etsi savun lähdettä alueelta ja onnistui löytämään paikan.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan todennäköinen syttymissyy on lauantaisen rajuilman aikana maahan iskenyt salama. Salaman isku on aiheuttanut kytöpalon, joka vasta nyt oli niin iso, että savut näkyivät etäämmälle.

Pelastuslaitos totesi maastoa palaneen noin 30 neliömetrin alueelta. Pelastuslaitos sammutti palon ja kasteli ympäristön. Tehtävä kesti kokonaisuudessaan kaksi tuntia.

Myös Juvalla Hattulantieltä lähtevän retkipolun varrella havaittiin savua keskiviikkoiltana. Kyseessä oli nuotiopaikan alla ja ympärillä käryävä maasto.

Pelastuslaitos arvioi, että palo on levinnyt joko kipinästä tai maapohjan kautta. Palo oli ehtinyt levitä muutaman neliömetrin alueelle. Pelastuslaitos sammutti palon.

Metsäpalovaroitus astui voimaan Etelä-Savossa tänä aamuna ja Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan jatkuu ainakin seuraavat viisi vuorokautta. Avotulen teko metsäpalovaroituksen aikana on kielletty.

Ilmatieteen laitos tiedottaa, että metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen, ja tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Päivystävän palomestarin Jarno Laikolan näppituntuma on, että Etelä-Savossa on tänä kesänä ollut melko rauhallista maastopalojen suhteen.

– Ajoittaiset sateet ovat hillinneet maastopalon riskiä. Nyt alkaa olla sen verran kuivaa, että riski maastopaloille myös kasvaa, Laikola kertoo.