Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaana Aholainen on nimitetty Mikkelin teatterin uudeksi hallintojohtajaksi

Hallintojohtaja tuo teatterin kannatusyhdistyksen puheenjohtajan mukaan jatkuvuutta toimintaan.

Mikkelin teatterin hallintojohtajaksi on nimitetty Jaana Aholainen. Hän aloitti uudessa tehtävässään elokuun alussa. Hän toimi aiemmin teatterin talouspäällikkönä. Aleksander Anria jatkaa teatterinjohtajana.

Aholainen vastaa hallintojohtajana teatterin hallinnosta, taloudesta ja henkilöstöjohtamisesta.

– Otan tehtävän vastaan innostuneena. On ilo työskennellä meidän ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa.

Mikkelin teatterin kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Marjukka Tikka sanoo, että uudella hallintojohtajan toimella haetaan jatkuvuutta teatterin toimintaan.

– Taiteelliset johtajat ovat vaihtuvia. Henkilöstöstä ja taloudesta vastaava hallintojohtaja tuo pysyvyyttä toimintaan.

Tikan mukaan hallintojohtajan ja teatterinjohtajan parijohtamismalli on käytössä monessa muussakin teatterissa. Teatterinjohtaja ja hallintojohtaja työskentelevät työparina.

Tikka sanoo, että tulevaisuuteen suhtaudutaan luottavaisesti. Teatterilla on takana raskaat vuodet.

Vuonna 2018 teatteri joutui toteuttamaan tiukkaa talouskuria. Vuonna 2020 alkanut koronapandemia rasitti teatterin taloutta entisestään.

– Suhtaudun tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Kahden johtajan malli antaa teatterinjohtajalle lisää aikaa keskittyä taiteeseen.

Naisvuoren kesäteatterin Mitä kuuluu Marja-Leena? -esitys veti hyvin yleisöä. Tikan ja Aholaisen mukaan yleisö on alkanut palata teatteriin koronan jälkeen.

Teatteri on riippuvainen Mikkelin kaupungin avustuksista ja valtionosuuksista. Aholaisen mukaan teatterin omat tulot muodostavat 28 prosenttia teatterin budjetista.

Avustuksia uhkaa kaupungin kireä taloustilanne. Valtion tuki on taattu vuoteen 2027 asti.

– Kaupungin kulttuuribudjetti on hyvin pieni, mutta kulttuurilla on kyllä tärkeä rooli, Tikka arvioi.

Mikkelin teatterissa työskentelee 33 työntekijää kuukausipalkalla. Lisäksi vuoden aikana työllistetään lyhyempiin työsuhteisiin noin 50 henkilöä.

Syksyllä teatterin esi-iltaan ovat tulossa Kultainen vasikka ja Tulitikkuja lainaamassa.