Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amerikansuomalaisten ja karjalaisjuurien kautta presidenttien puolisoihin – Poleenin ohjelmistossa on syksyn aikana noin 90 eri tapahtumaa

Pieksämäen Poleenin ohjelmistossa nähdään tänä syksynä noin 90 eri tapahtumaa. Tarjolla on niin musiikkia, teatteria, luentoja kuin näyttelyjäkin.

– Mukana on aika paljon koronan takia siirtyneitä tapahtumia, jotka toivottavasti vihdoin nyt päästään pitämään. Esimerkkinä Pate Mustajärven konsertti, joka on siirtynyt jo useaan kertaan, kulttuurisuunnittelija Tiina Silvast-Törrönen kertoo.

Konserteista hän nostaa framille muun muassa Laulavan Unionin. Siinä sukelletaan Palefacen ja Mikko Perkoilan kanssa amerikansuomalaisten ammattiyhdistysmusiikkiin.

– Konserttikirjossa nähdään paljon myös paikallista väriä Eilamaria Leskisestä Kari Vepsään.

Joululaulujen ystäviä hemmotellaan lähemmäs kymmenellä joulukonsertilla, joiden tähtinä loistavat niin Lenni-Kalle Taipale, Johanna ja Mikko Iivanainen, Petra kuin pieksämäkeläinen Heidi Hirvonenkin.

Poleenin teatteri tuo syksyllä ensi-iltaan Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi Kesäkirjan.

– Teatterivierailuista ehdottomasti kiinnostavimpiin kuuluu Red Nose Companyn Babylon, jossa naiskoomikot pohtivat vallankäyttöä. Pieksämäkeläisittäin mielenkiintoinen on varmasti karjalaissyntyisen monologitaiteilija Timoi Munnein monologi Unis da mierol eli Unissa ja vierailla mailla, Pieksämäen seutuopiston teatteritaiteen suunnittelijaopettaja Jari Tuononen kertoo.

Näyttelysyksy käynnistyy Kari Kärkkäisen 60-vuotisjuhlanäyttelyllä Puu ja elämä.

Kolmen viikon kuluttua Poleenissa on Sylvi Symposiumi, jonka teemana ovat tänä vuonna presidenttien puolisot.

– Rouva Jenni Haukio osallistuu tapahtumaan, mutta aiemmista tiedoista poiketen on mahdollista, että hän on mukana etänä, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen sanoo.