Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotessa koronapotilaiden määrä sairaalassa on kasvanut – "Joudutaan lähes päivittäin pelaamaan palapeliä"

Koulujen alku ei vielä näy tautimäärissä. Koronan leviäminen palvelutaloissa on lisännyt sairaalakuormitusta.

Essotessa koronavirustapausten määrä on pysynyt tasaisena. Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että tautia on tällä hetkellä paljon liikkeellä. Toisaalta koulujen alku on näkynyt tilastoissa ennakoitua vähemmän.

– Ihmisten ei ole ehkä tarvinnut hakeutua virallisiin testeihin, Gärdström arvelee.

Sairaalahoidossa Essoten alueella on tämän viikon aikana ollut enimmillään 27 potilasta. Myös tehohoitoon on jouduttu turvautumaan. Gärdströmin mukaan sairaalahoidossa on lähinnä vanhuksia.

– Tietyissä palvelutaloissa on nyt ollut koronaa enemmän. Noin puolet potilaista on ollut hoidossa ensisijaisesti muusta syystä.

Essoten henkilökunnassa on Gärdströmin mukaan yksittäisiä tautitapauksia. Vaikka henkilökunnan keskuudessa ei ole laajaa epidemiaa, tiukat ohjeet henkilöstön testeistä ja toiminnasta ovat edelleen voimassa.

Sairaaloiden kireä tilanne on ollut viime aikoina esillä valtakunnallisessa julkisuudessa. Gärdströmin mukaan korona aiheuttaa ongelmia myös Essotessa.

– Meidänkin paikkatilanne on tiukka. Lähes päivittäin joudutaan pelaamaan palapeliä potilaiden sijoittelusta.

Gärdströmin mukaan liitännäissairaudet aiheuttavat vaikeuksia. Sairaalaan tulee koronaa sairastavia potilaita, jotka tulevat sairaalahoitoon muusta syystä. Gärdströmin mukaan haaste on hoitaa koronaa sairastaville potilaille sopivat tilat niin, että muille potilaille ei aiheudu tartuntavaaraa. Myös henkilökunta joutuu suojautumaan hoitaessaan koronapositiivisia potilaita.

Gärdström kertoo, että neljäs rokotuskierros on hyvässä vauhdissa. Hänen mukaansa ihmiset käyvät rokotuksissa ahkerasti, ja aikoja on ollut hyvin varattavissa. Tällä hetkellä neljänsiä rokotuksia annetaan yli 60-vuotiaille ja riskiryhmäläisille.