Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sopimuspalokuntaviikolla halutaan houkutella pelastusharrastuksen pariin – toimintaan pääsee tutustumaan tapahtumissa Mikkelin seudulla

Sopimuspalokuntaviikko järjestetään 22.–28. elokuuta.

Etelä-Savon pelastuslaitos järjestää yhteistyössä alueen sopimuspalokuntien kanssa tapahtumia sopimuspalokuntaviikolla elokuun lopussa. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan sopimuspalokunnille halutaan lisää näkyvyyttä ja uusia harrastajia.

Etelä-Savossa sopimuspalokunnilla on keskeinen tehtävä. Osa paloasemista toimii pelkän sopimushenkilöstön varassa. Haja-asutusalueella ensimmäisenä paikalla on todennäköisesti sopimuspalokunta. sopimuspalokunnat hoitavat myös itsenäisesti pieniä hälytystehtäviä.

Sopimuspalokuntaviikon ensisijainen tarkoitus on houkutella toimintaan uusia harrastajia. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan haja-asutusalueiden vapaapalokuntalaiset ikääntyvät ja vähenevät, vaikka kaupunkialueella harrastajia vielä riittää. Kehitystä edesauttaa se, että nuoret muuttavat syrjäseuduilta pois.

Tapahtumia järjestetään muun muassa Hiirolan ja Otavan paloasemilla sekä Mikkelin ja Otavan satamissa.

Sopimuspalokuntaviikko järjestetään osana harvaan asuttujen alueiden sopimuspalokuntien elinvoimaisuutta kehittävää hanketta. Hankkeessa on mukana laaja joukko Itä- ja Pohjois-Suomen pelastuslaitoksia sekä Kuntaliitto, Sisäministeriö, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Palopäällystöliitto ja Suomen Sopimuspalokuntien liitto.

Lue myös: Vilhonkadun kerrostalopalo | VPK:n apu Mikkelissä viime viikolla syttyneen suurpalon sammutustöissä oli kullanarvoista: "Ilman sopimuspalokuntia emme tule toimeen" – Kolme vapaaehtoista kertoo, mitä tapahtui kun hälytys tuli