Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Emolassa kokoonnutaan yhteiselle illalliselle lauantaina – Myös Siivouspäivän kirppareita avautuu eri puolille kaupunkia

Lauantaina vietetään yhteisöllisen kaupunkikulttuuurin teemapäivää.

Mikkelin Emolassa katetaan yhteisöllinen ruokapöytä taivasalle Illallinen taivaan alla kaikkialla -tapahtuman merkeissä ensi lauantaina. Järjestäjänä toimii Emolan seura.

– Tänä vuonna emme sulje katua tapahtuman takia, vaan järjestämme tilaisuuden Kansankatu 13:n eli vanhan Siwan takapihalla, kertoo Emolan seuran edustaja Mari Saravo.

Kaupunginosan asukkaille tarkoitettuun illalliskokoontumiseen voi osallistua omin eväin tai tilata ruokansa yhteistyökumppaneilta.

Emolan seura tarjoaa tapahtuman musiikkipainotteisen ohjelman. Luvassa on lapsille suunnattua musiikkia esittävän Kerttu Leppäsen esitys, sekä aikuisempaan makuun sopivaa Cellar Jazz Duon musisointia. Äänessä ovat Pauliina Hintsanen ja Ninna Mustonen.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 pääkaupunkiseudulta koko maahan levinnyt idea yhteisöllisestä illallisesta taivasalla on toteutunut vuosittain useilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Mikkelin Anttolassa suurillallinen järjestettiin tänä vuonna jo neljännen kerran.

Illallinen taivaan alla -idean taustalla on Yhteismaa-yhdistys, joka on lanseerannut myös valtakunnallisen Siivouspäivän. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävänä teemapäivänä kadut ja pihat muuttuvat kierrätyshenkisiksi kirpputoreiksi.

Myös Siivouspäivää vietetään ensi lauantaina. Esimerkiksi Mikkelissä tapahtumaan on maanantaihin mennessä rekisteröitynyt 15 kirppistelijää. Pihakirppisten paikat löytyvät tapahtuman nettisivuilta.

Tarjolla on kirpputoreilta tuttuja tavaroita, kuten vaatteita, leluja ja kodin irtaimistoa, mutta ilmoitusten perusteella myynnissä on myös järeämpää tavaraa, kuten esimerkiksi soutuvene.

Valtakunnallinen Siivouspäivä ja Illallinen taivaan alla -tapahtuma Mikkelin Emolassa lauantaina 27.8.

Illallistapahtuma kokosi anttolalaiset yhden pöydän ääreen Saimaan rannalle – syntymäpäivät ja perinteet houkuttelivat paikalle